Звезда без примљеног гола против ривала из врха

93

Црвена звезда је у пролећном делу Суперлиге Србије у дуелима против прва три пратиоца, Партизана, Војводине и Чукаричког освојила седам бодова без примљеног гола. За 270 минута поменути противници су упутили само четири ударца у оквир гола Милана Борјана што показује доминацију и квалитетну тимску одбрану лидера Суперлиге Србије.

На старту сезоне наш тим је одиграо одлично на Бановом брду и као гост тријумфовао 2:0, головима Вељка Николића и Његоша Петровића, док Мохамед Ел Фарду Бен није искористио једанаестерац у 45. минуту. Наши играчи су од 10 удараца ка голу домаћина седам упутили у оквир гола. Чукарички, четвртопласирани тим Суперлиге је свега четири пута упутио ударац ка голу нашег тима, с тим да су три (Бирманчевић, Тедић, Мићин) ишла право у наручје голмана Милана Борјана и били лак плен.

Истим резултатом 2:0 побеђена је Војводина, трећепласирани тим који је после 90 минута у колони “ударци у оквир гола” имао велику нулу. На стадиону “Рајко Митић” голове за наш тим постигли су Ел Фарду Бен и Марко Гобељић, а поново смо у доминантној утакмици имали однос шутева у оквир гола 10/6. Ривал из Новог Сада је пет пута покушао да угрози Милана Борјана, не и да га запосли.

Црвена звезда је била бољи ривал и од првог пратиоца Партизана, али није искористила шансе у тврдом мечу са много прекида па је 162. издање вечитог дербија по 14. пут у историји, а шести пут на стадиону” Рајко Митић” било завршено без голова. Наш тим је имао однос шутева у оквир гола 5/2, док је на другој страни ривал од три покушаја само преко Садика у 9. минуту послао лопту ка нашем голману. Тај покушај из мртвог угла лако је неутралисао Борјан.

Кад се подвуче црта, наш тим је против три прва пратиоца освојио седам бодова уз гол разлику 4:0, имао однос удараца ка голу 25/15, а сјајном тимском одбраном дозволио ривалима да укупно у 270 минута шутирају 12 пута ка Борјану, само четири пута га натерају да интервенише и да их буквално остави на две полуприлике.

Наш тим је овог пролећа највише намучила Инђија у мечу који је завршен 1:1. Екипа која се грчевито бори за опстанак је као домаћин једина успела преко Красића да матирала нашу одбрану, а притом су домаћини имали још две велике прилике које је одличним интервенцијама неутралисао наш капитен. Инђија је имала однос ударца 3/3, а наш тим 12/6. Наш тим је преко Ел Фарду Бен изједначио у финишу меча.

Црвена звезда је после 24. кола Суперлиге Србије на лидерској позицији са 11 бодова предности у односу на првог пратиоца а до краја сезоне остало је 13 мечева, шест у првој фази и седам у плеј-офу који стартује 16. априла.

ПРОЛЕЋЕ 2019/20.

Чукарички – Ц. звезда 0:2

4/3 шут укупно 10/7

Ц. звезда – Војводина 2:0

10/6 шут укупно 5/0

Инђија – Ц. звезда 1:1

3/3 шут укупно 12/6

Ц. звезда – Партизан 0:0

5/2 шут укупно 3/1

Претходни текстЦрвено-бели допутовали у Истанбул, следи меч са Фенером
Следећи текстДегенек: Заслужили смо победу у дербију