Борјан: Поносан сам на своју екипу

73

Капитен Црвене звезде Милан Борјан изнео је прве утиске после нерешеног резултата (0:0) у 162. вечитом дербију.

Веома тешка утакмица. Мислим да смо одиграли феноменално, показали смо лепу игру вечерас, били на свакој лопти. Имали смо много прилика, нарочито у првом полувремену, међутим нисмо успели да их искористимо. Поносан сам на своју екипу, уколико наставимо са оваквим играма резултати ће доћи сами од себе. На терену је изгледало као да су они први на табели и да имају 11 поена више, одуговлачили су и успоравали игру. То је само доказ да смо показали доминацију вечерас, нажалост нисмо успели добру игру да крунишемо голом и славимо победу – истакао је Борјан.

Говорио је капитен црвено-белих и о задацима које је шеф стручног штаба имао за наше играча.

– Нисам имао посла вечерас, моја екипа је одиграла јако добру утакмицу, одбрамбено смо били на висини задатка. Сваки контакт је био наш, свака друга лопта је била наша. Такву игру је Мистер тражио од нас и ми смо се потрудили да то испоштујемо. Имали смо доста прилика вечерас које нисмо искористили, али смо цело прво полувреме успели да их држимо на њиховој половини. За разлику од нас, они нису имали толико шанси, имали су готово један шут у оквир нашег гола.

Осврнуо се голман нашег клуба и на повреду Боаћија, који је морао да напусти игру у првом полувремену.

– Нажалост смо остали без Боаћија у првом полувремену. Био је то велики хендикеп за нас, поготово у оваквој утакмици. Вукановић је ушао у игру и на сјајан начин радио за целу екипу. Поред прилика које смо направили у првом полувремену, Вукановић је имао две или три добре шансе, које нажалост нису претворене у гол. Сигуран сам да када буде било најпотребније, срећа која нам вечерас није била наклоњена ће бити на нашој страни.

Похвалио је Милан Борјан феноменалну партију младих нада Црвене звезде.

Млађи играчи су феноменално одиграли, честитао бих им на храбрости и одличној партији коју су пружили вечерас. Показали су како се игра за Црвену звезду и поред великог притиска су одиграли сјајно. Правили су огромне проблеме вечитом ривалу. Препоносни смо на њих и имају нашу пуну подршку да наставе овако. Сигуран сам да су велике каријере пред њима. Навијачи су нас вечерас подржали, направили су сјајну атмосферу и захвалио бих им се на спектакуларном навијању – закључио је Милан Борјан.

Претходни текстГаврић: Могли смо да победимо
Следећи текстКарте за Мидтјиланд и на Маракани