Вукановић: Навијачи, дођите на Брдо да се радујемо заједно

73

Крилни нападач Алекса Вукановић верује да ће добар рад на припремама донети жељени резултат и на домаћој сцени овог пролећа. Зато и позива навијаче да дођу у суботу на Баново Брдо и подрже тим у настојањима да успешно започне одрану титуле.

Црвена звезда је одрадила лавовски посао на Кипру и Турској, кроз шест утакмица је у доброј мери имплементирала све нове захтеве стручног штаба а у Београдуи је наставила припрему за старт сезоне и суботњи меч са Чукаричким који се игра од 14.30 часова на Баном Брду.

Радимо смо напорно и другачије под командом новог тренера Дејана Станковића, физички смо припремљени, остаје да нам да се током ове недеље додатно „затегнемо“ и надам се да ћемо све што смо радили на плану игре успети да пренесемо на терен у такмичарским мечевима. Чукарички је добра екипа, али ми долазимо на Баново Брдо по три бода, само нас то интересује. Као што је тренер Дејан Станковић рекао, у пролећни део улазимо као да немамо бодовну предност. Имамо највеће амбиције, позивам навијаче да дођу на Брдо и да нас подрже а ми ћемо на терену учинити све да уз добру игру остваримо победу и да у доброј атмосфери започнемо одбрану титуле – најављује Вукановић.

И на личном плану, стамени офанзивац жели надоградњу јер ће му дупла круна бити остварење свих жеља. Ни он није крио одушевљење људским и тренерским квалитетима новог тренера.

– Кад смо чули први пут да ће нам он бити тренер просто нисам могао да поверујем а прво сам се сетио оног његовог поготка са пола терена. Он нас је прихватио као синове, ту је за све нас у сваком тренутку, као и његови помоћници. Леп је осећај. Донео је нове захтеве у игри, на нама је да их презентујемо на терену. Имамо шта ново да покажемо навијачима и верујем да ћемо се заједно радовати успесима.

Наш нападач истиче да се за сваки меч исто припрема иако се за његову каријеру везује да постиже голове у великим утакмицама.

– За мене је свака наредна утакмица велика. Тако се и спремам. На сваком тренингу дајем 100 одсто и са истом страшћу и мотивацијом улазим у сваки меч. Било да је пријатељски или првенствени. Или дерби. Само тако могу да помогнем Црвеној звезди.

Конкуренција у Црвеној звезди је јака у свим линијама.

Црвена звезда је највећи клуб на овим просторима, то сам знао и кад сам долазио пре годину дана из Напретка. Никад се нисам плашио конкуренције. Она је добра јер вас мотивише да увек више и боље радите, да напредујете. Сви смо ми играчи Звезде и имамо само један циљ – да освајамо трофеје, играмо добро и успешно у Европи. И обрадујемо наше верне навијаче – закључује Вукановић.

Претходни текстЛоша Црвена звезда поражена у Бару
Следећи текстОгњен Кузмић и Филип Човић до краја сезоне у КК ФМП