Петровић: Срећан због гола, али више због игре тима

76

Млади репрезентативац Србије и везиста Црвене звезде, Његош Петровић, није крио задовољство поводом сјајног поготка у последњем мечу зимских прирпема против Дунајске Стреде (4:0). Такође, Петровић је истакао да је екипа изгледала одлично на терену, као и да из дана у дан све више напредује.

– Мислим да је данашње прво полувреме било најбоље током целих припрема. Све оно што смо радили од почетка на Кипру смо данас у потпуности применили. Пресрећан сам како екипа изгледа на терену, како данас тако и свих ових дана. Мислим да из дана у дан све више напредујемо, самим тим што на утакмицама радимо смо све оно што смо на тренинзима увежбавали – нагласио је Петровић.

Млади репрезентативац Србије није крио задовољство поводом фантастичног гола са преко 20 метара који је улепшао данашњи дуел, али је задржао и дозу скромности која га краси од малих ногу.

– Мало ми је и ветар помогао код поготка, зато сам се и одлучио на ударац. Много ми значи што сам постигао гол, нарочито на плану самопоуздања. Искрено се надам да ће више оваквих голова бити у првенству. Нарочито у дербију, који нас очекује врло брзо, а то ми је уједно и животна жеља. Верујем да ћу сваки минут који будем добио у наставку сеyоне искористити на најбољи начин, пружићу свој максимум и то је оно најважније.

Петровић је истакао да је екипа напредовала од старта припрема, као и да је нормално за овај период да екипа има и успоне и падове.

– Доста смо боље припремљени него раније. Мислим да се то види по резултатима. Коментаришемо између себе како се из дана у дан боље осећамо, имали смо тежак период припрема, али то мора тако. Нормално је да има и успона и падова, ноге су тешке, међутим мислим да смо све бољи како време одмиче. Сарадња са Дејаном Станковићем је сјајна, драго ми је што сваком играчу посвећује пуну пажњу и верујем да ће тако бити и у наредном периоду – подвукао је млади везиста Црвене звезде, Његош Петровић.

Претходни текстПројектил Петровића украсио убедљив тријумф Звезде
Следећи текстЈовичић: Ужелео сам се фудбала