Опоравак и корекције на деветом тренингу у Белеку

44

Фудбалери Црбене звезде данас су одрадили једини тренинг седмог дана боравка на припремама у Белеку који је био комбинација опоравка и рада на померањима, прецизности и реализацији.

После активације и загревања, фудбалери Црвене звезде одрадили су данас једини планирани тренинг, девети по реду у Турској. Кондициони тренер Федерико Панонћини је за играче припремио сет вежби са препонама, копљима, лоптама и еластичним тракама које су послужиле да се тела после јучерашње утакмице против Вардара што боље припреме за други део рада.

Затим се прешло на вежбу коју је предводио стручни штаб на челу са Дејаном Станковићем а за циљ је имала да прецизан пас, померања у простору кроз препреке и прецизну завршницу на мале голове. Ова вежба има неколико сегмената па су тако фудбалери у наставку на више начина спроводили кретње које су им биле задате. А, свака од њих је захтевала појачани ритам и исте захтеве – правовремено прецизно додавање, правилно кретање и прецизност у завршници.

„Додајте мало агресивности у кретњама“, саветовао је Дејан Станковић давајући и неке инструкције Ел Фарду Бену. Тројица играча Мирко Иванић, Бранко Јовичић и Никола Крстовић су са помоћним тренером Милошем Милојевићем имали додатно ситуационо специфични рад комбинован са физичким захтевима.

Претходни текстИза југа Маракане – Бугарски окупио пионире
Следећи текстСтиже Ефес лидер Евролиге (петак, 19)