Млађи пионири срушили великане у Немачкој

120

Изабраници Милорада Вилотића освојили су престижан, међународни турнир у Немачкој и показали раскошан таленат. Дечаци рођени 2007. године су побеђивали екипе попут Јувентуса, Атлетика из Мадрида, Шалкеа и остварили још један у низу успеха на европском нивоу.

Да је генерација дечака рођених 2007. године право благо у нашем клубу, показало се још једном. Предвођени Милорадом Вилотићем, читаву јесен доминирали су на теренима у Србији, а сада су раскошан таленат показали и у европским оквирима. На турниру у Немачкој, прецизније, у Мундеркингену, наши млађи пионири су на једанаест утакмица остварили све победе. Такав резултат, ниједна селекција у 23 године колико се игра овај турнир, није успела да оствари. Поносан због те чињенице је Вилотић.

Честитам момцима на залагању. Успели су да на престижном турниру као што је овај, искажу сав свој потенцијал и да направе нешто што ником до сада није дошло за руком. Резултат је плод великог талента и доброг рада и сигуран сам да ћемо само тако да наставимо. Хвала стручном штабу на великој подршци, као и свим људима из клуба – истакао је учитељ дечака рођених 2007. године.

Наши бисери су редом побеђивали: Аталанту (3:0), Фрајбург (4:1), Неуфру (8:0), Шлинс (6:0), Сент Паули (3:2), Јувентус (2:0), Тотенхем (2:1), Сарајево (4:0). Након тога уследиле су утакмице у елиминационој фази, па је у четвртфиналу савладан Ајнтрахт (2:1), у полуфиналу Шалке (2:0) и у финалу прашка Славија (3:2).

Играчи који су донели трофеј из Немачке су: Јован Миладиновић, Вељко Милосављевић, Петар Манојловић, Матеја Остојић, Алекса Василић, Адем Авдић, Даворин Тошић, Константин Пантић, Андрија Максимовић и Страхиња Стојковић. Стручни штаб су уз главног тренера Милорада Вилотића, чинили и Никола Серпак (помоћник), Стеван Бељин (доктор) и Владимир Цвјетићанин (координатор).

Миладиновић је проглашен за најбољег голмана, Милосављевић за најбољег дефанзивца, а Максимовић за првог играча турнира.

Претходни текстГаврић: Сањам прву утакмицу у Звезди
Следећи текстБубања: Фондација део великог Звездиног система