Први тренинг – Нова енергија

79

Висок интензитет рада, велика енергија и ауторитет су речи који на најбољи начин описују први тренинг новог тренера Дејана Станковића на зимским припремама у Пафосу.

Без обзира на чињеницу да је наш тим допутовао рано јутрос на Кипар и играчи нису имали времена за одмор, први тренинг на градском стадиону у Пафосу је био интензиван и разноврстан. Радило се практично 90 минута, а играчи су залагањем показали колико им је недостајала лопта током зимске паузе. Тренингу су приступили са много енергије, одрађујући све што је пред њих постављао нови шеф струке. Станковић је, као некада на терену, тако и сада као тренер дириговао екипом са много ауторитета и већ сада се види да ће имати изузетно високе захтеве. Максимално ће користити сваки минут тренинга и овде, али и у Турској да припреми тим и игру по својим критеријумима.

Одмах се видело да је некадашњи велики фудбалер са својим стручним штабом донео нову енергију која се осећала у ваздуху. Играчи су били максимално фокусирани, свака вежба, свако трчање одрађено је на максималном нивоу. Објаснио је, некадашњи капитен Црвене зевзде, шта је циљ првог тренинга у Пафосу, а то није био само „сув“ рад без лопте, напротив. Иако је кондиција у првом плану током овог дела зимских припрема, фокус ће бити стављен и на поставку захтева игре.

Почело се истезањем и које је повео кондициони тренер Федерико Панонћини са својим сарадницима Иваном Вучетићем, Николом Тодорићем и Марком Васиљевићем, а четворица голмана су под командом Душана Гашића имала свој ритам. Недуго затим, прешло се на вежбе загревања.

Уводни рад је подразумевао превенцију и активацију као и вежбе мобилности које су веома битне за ову фазу припрема. После тога се прешло на техничко-тактичке вежбе додавања уз истрчавања око замишљених ривала кроз аеробни режим рада. Затим је уследио рад на фази поседа лопте кроз увежбавање технике додавања у сесијама.

Потом је уследило истрчавање уз ограничен број додира са лоптом и за крај је остављено истрчавање од центра ка гол аут линији правовременим додавањима. Нови стручни штаб стриктно води рачуна о свим детаљима како би екипа била најспремнија за изазове који је очекују у другом делу сезоне.

Браво, момци! Идемо, још јаче, брже, тако је – неретко је хвалио своје пулене Дејан Станковић.

Претходни текстГол декаде – Кангин пројектил против Краснодара
Следећи текстПродаја карата за Жалгирис и Албу од понедељка