Терзић: Биће одлазака, шансу ће добити млади

58

Црвена звезда је данас започела зимске припреме са новим шефом стручног штаба Дејаном Станковићем, а медијима се на првом окупљању у 2020. години обратио и генерални директор нашег клуба Звездан Терзић, изневши планове везане за прелазни рок.

Срећни смо што је у клуб дошао Дејан Станковић, један од наших најбољих фудбалера у последњих 20 година. Гледали смо уживо и његово обраћање и мислим да је изванредно говорио и да се добро снашао и у том делу посла. Свидело ми се што је рекао да за њега нема 11 бодова предности, већ да креће од нуле, јер то значи да верује у себе и своје квалитете. Дошао је свестан да ће му јавност судити на основу тога какав је тренер, а не играч. Сигуран сам да ће сваки играч индивидуално још више напредује и да буде на већем нивоу у односу на претходни период. Кад се све узме у обзир, а додамо и чињеницу да ћемо као клуб стати иза њега и да нам је идеја да он буде вишегодишње решење на овој позицији, нема разлога да не будемо велики оптимисти – истакао је Терзић..

Осврнуо се генерални директор и на Станковићеве жеље и идеје по питању актуелног играчког кадра.

– У разговору са Станковићем сазнали смо да он, посебно инсистира, на останку четворице фудбалера, то су: Гобељић, Родић, Вулић и Бен. Наравно, ту је и Борјан који ће бити нови капитен Црвене звезде. Они остају по сваку цену, а што се тиче продужетка уговора са Беном, идемо корак по корак, њему се свиђа овде, разговараћемо јер има уговор до јуна.

У ово доба године, неизбежна тема је и зимски прелазни рок, али Терзић уверава да су приоритет одласци, а не доласци фудбалера.

– Биће одлазака, могу да оду неки од најискуснијих. За Кањаса имамо две понуде, постоји интересовање и за Жандера, нису тренутно у првом плану али док се трансфери не заврше они су наши играчи. Имали смо превелик број играча и гломазан кадар, па нису сви могли да добију прилику да играју утакмице у континуитету. За многе је остала недоумица који је њихов прави квалитет. Ипак, морали смо тако да делујемо због великог броја утакмица, али на пролеће играмо само првенство и куп, тако да је приоритет смањивање играчког кадра. Одласци ће бити попуњени младим играчима који су већ у клубу, јер смо већ много инвестирали у тим у претходна два прелазна рока. Имамо Ераковића, Петровића, Николића, Гаврића и Крстовића који ће на пролеће добити шансу и афирмацију. Мислим да је сјајан тренутак за њихово форсирање, јер имамо бодовну предност.

Осврнуо се Терзић и на одлазак доскорашњег капитена Марка Марина.

– Многи велики играчи су одлазили, па је Црвена звезда била боља и ефикаснија. Напуштали су нас Џајић, Пижон, Пикси, Деки и многи велики играчи, па смо наставили да живимо и освајамо трофеје. Чињеница је да ћемо остати ускраћени за врхунског мајстора са лоптом, али бићемо потентнији у тркачком смислу.

У клубу размишљају дугорочно по питању одређених ствари, али када говоримо о терену, прва следећа утакмица је најбитнија.

Бавимо се оним што је пред нама. Нема опуштања, као што је Станковић рекао, понашамо се као да немамо једанаест бодова предности. Циљ је да се прва наредна утакмица добије и на тај начин се припремамо. О Европи ћемо да причамо у јуну, до тада, приоритет су домаћа такмичења – истакао је Терзић.

Претходни текстСтанковић: Играћемо као да предност не постоји, крећемо од нуле
Следећи текстПочиње продаја полусезонских карата!