Срећан рођендан, председниче

123

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић, данас прославља 73 рођендан.

Светозар Мијаиловић је на изборима одржаним 11. децембра 2014. године постао нови председник Црвене звезде када је добио поверење од 97,8 одсто звездаша који су се одазвали гласању. За време његовог мандата, наш клуб је остварио пласман у два најелитнија европска такмичења, исавладао будућег светског првака, играо групну фази Лиге Европе, поново постао препознатљив у међународним оквирима и стао уз раме гигантима у које Црвена звезда, сходно традицији и спада. Освојене су три шампионске титуле.

Светозар Мијаиловић је и у периоду највећих Звездиних успеха био део клуба. Он је био председник Скупштине нашег клуба од 1987. до 1993. године, водећи Црвену звезду, заједно са Драганом Џајићем и Владимиром Цветковићем. Своје знање и умеће уткао је у освајање европске и светске титуле. Управо због свега поменутог, верујемо да наш клуб чека још много успеха са Светозаром Мијаиловићем као председником.

На све успехе Црвене звезде постигнуте у претходној години, осврнуо се наш председник.

Притисак је увек присутан, али управо тај притисак и рађа велике резултате. Историја Црвене звезде обавезује, а ко није спреман да поднесе не треба да буде у нашем клубу. Зато честитам свим момцима, почев од играча, стручног штаба и руководства које је умело да у одсудним тренуцима издржи тај притисак и да доведе Звезду данас где је она сада. Победа је најбољи рецепт да се задовоље апетити свих звездаша. Међутим, звездаши треба да буду реални у процени могућности у овом времену. Ми се такмичимо у Европи са клубовима који имају нешто што ми обичним људима не можемо тек тако да приближимо. Да бих направио поређење, сви старији знају шта је био Фића у његово доба, али и данашњи Мерцедес. То је отприлике сад однос великих, богатих клубова против којих смо играли у Лиги шампиона. Због тога, постићи овакав резултат, ући два пута заредом у најелитније европско такмичење међу 32 најбоља клуба је огроман успех. Поносан сам на чињеницу да клуб броји преко 27 хиљада чланова и надам се да ћемо ускоро стићи до 50 хиљада звездаша који ће бити учлањени у клуб – нагласио је председник клуба, Светозар Мијаиловић.

Наш председник је рођен у месту Лопашу код Ужичке Пожеге, 8. јануара 1947. године. Дипломирао је на Факултету организационих наука и стекао звање инжењер организације рада.

Био је запослен у Институту за трансфер технологије, инжењеринг и маркетинг у Београду. Један је од оснивача Удружења државних репрезентативаца Србије.

Мијаиловић је истакнути, дугогодишњи друштвено-спортски радник. Био је председник омладине Србије (1973-1977), председник СОФК Србије (1978-1982), председник СОФК Београда (1982-1986), председник ФК Црвена звезда (1987-1993, 2014 – до данашњег дана), потпредседник Фудбалског савеза Београда (1996-2000), министар за спорт у Влади Републике Србије (2000).

Добитник је Мајске награде СОФК Србије, Ордена рада, Признања Фудбалског савеза Србије, Признања Спортског друштва Црвена звезда поводом 50 година, Повеље Удружења државних репрезентативаца Србије и многих других друштвених и спортских признања.

Претходни текстБожићна радост у друштву најмилијих
Следећи текстПреминуо наш некадашњи кошаркаш Иван Салај