Ераковић: Спреман сам да се доказујем

91

Припреме са првим тимом су одлична прилика за нова доказивања младих играча, један у низу Звездиних бисера који ће бити део процеса подмлађивања под командом Дејана Станковића је и штопер племенитог кова Страхиња Ераковић, изданак наше Омладинске школе.

Осврнуо се Ераковић на прекоманду у први тим као својеврсни божићни поклон.

Најлепше могуће признање за сваког играча Црвене звезде који је поникао у Омладинској школи је да добије позив из првог тима. Ово су ми треће припреме са сениорском селекцијом и већ сам добро упознат са начином рада у нашем клубу. Спреман сам да се доказујем и радујем се могућности да дебитујем за први тим – истиче Ераковић.

Радује се прилици да се упозна са новим шефом стручног штаба Дејаном Станковићем.

Сви играчи крећу од нуле, треба сви да се доказујемо, да одрадимо што боље припреме и уђемо добро у пролећни део сезоне. Надам се да ћемо остати на првом месту и освојити дуплу круну. Што се личних амбиција тиче, волео бих да се изборим за место у тиму и да одиграм што више минута.

Похвалио је Ераковић идеју Графичара као филијале Црвене звезде. Штопер је током јесени на 15 утакмица постигао два поготка и једном асистирао за гол.

Имао сам добру јесен у Графичару, генерално смо одиграли добру полусезону и завршили заслужено на првом месту. Другачије је од омладинског фудбала, срећан сам што сам имао шест месеци искуства у сениорима и верујем да ћу оно што сам научио у Графичару применити у Црвеној звезди – очекује Ераковић.

Дефанзивац родом из Београда, део је Звездине генерације фудбалера рођених 2001. године и имао је прилику да се окити титулом омладинског шампиона под командом Милана Лешњака, када је играо са годину дана старијим фудбалерима. У Црвену звезду је дошао са свега девет година, а као идола истиче Немању Видића.

Претходни текстПреминуо наш некадашњи кошаркаш Иван Салај
Следећи текстУспешно настављена акција „Чеп за хендикеп”