Звезда стартује 10. јануара 2020.

129

Црвена звезда ће официјално зимске припреме започети 10. јануара 2020. године кад ће играчи под вођством новог тренера Дејана Станковића одрадити први тренинг.

Припреме првог тима нашег клуба ће се обавити у две фазе и то у иностранству. Већ 11. јануара екипа се сели на Кипар где ће у граду Пафос и старој бази, познатом хотелу “Александар велилки” имати све услове за базичне припреме. Поред напорних тренинга на веома добрим теренима постоји могућност одигравања и једне пријатељске утакмице. Име противника и дан одигравања одредиће се накнадно И о томе ћемо благовремено обавестити јавност.

Екипа се враћа са Кипра 21. јануара и већ 24. преселиће се за турску Анталију где ће кроз две недеље припрема одиграти шест припремних мечева. Хотел “Регнум” у Белеку пружа феноменалне услове за рад, а пред играчима Црвене звезде налазе се веома добри противници. Први ривал биће пољска Арка из Гдиње коју тренира наш тренер Александар Рогић и тај меч се игра 26. јануара. Три дана касније на реду је дуел са најбољим македонским тимом Вардаром, а 1. фебруара са Лудогорецом. Бугарски првак је стари знанац, могући ривал у квалификацијама за Лигу шампиона и свакако најјачи противник на припремама па ће овај сусрет тренеру Станковићу бити један од најбољих показатеља у раду. До краја наш тим чекају дуели са словеначким Цељем (2. фебруар), словачком Дунајском Стредом (5. фебруар) и дан пре повратка у Београд са казахстанским Актобеом (6. фебруар). Експедиција нашег клуба враћа се у Београд 7. фебруара а до старта пролећног дела и дуела са Чукаричким на Бановом Брду 15. фебруара тренираће у Љутице Богдана.

Распоред припремних утакмица – Турска 2020.

26. јануар – Аркха Гдоиња (Пољска)

29. јануар – Вардар (Северна Македонија)

1. фебруар – Лудогорец (Бугарска)

2. фебруар – Цеље (Словенија)

5. фебруар – Дунајска Стреда (Словачка)

6. фебруар – Актобе (Казахстан)

Црвена звезда је после 20 одиграних кола јесењу титулу освојила са 55 бодова, чак 11 више од другопласираног Партизана. У пролећном делу одиграће се још 10 кола до плеј-офа који почиње 16. априла. Одлуком ИО ФСС од ове сезоне у доигравању (седам кола) неће бити поделе бодова. Наш клуб је и четвртфиналиста Купа Србије. Жреб ће бити обављен у 2020, а мечеви четвртфинала су на програму 18. марта. У полуфиналу се игра само један меч 8. априла док је финале купа заказано за 24. мај.

Претходни текстПлан зимских припрема Омладинске школе
Следећи текстУкуси звездаша – нова посластица Звезда ТВ