Станковић за Звезда ТВ – Знам ДНК Звезде

102

Дејан Станковић је од јуче нови тренер Црвене звезде, а какве су га емоције преплавиле и довеле до суза, са каквим се ентузијазмом, жељом, плановима вратио на Маракану, а какву је подршку породице имао харизматични бивши ас и звездаш, погледајте у првом интервјуу за Звезда ТВ.

Станковић није само један од великих имена нашег клуба који се после 22 године играња и рада у Италији вратио својој кући, на Маракану, већ је неко ко Звезду носи у срцу, осећа је у потпуности и зна какви су јој захтеви.

Има једна реченица бата Цвелета од пре 25 година кад нам је једном приликом држао састанак. Рекао је тада “Звезда је онолика колико си о њој мислио да је велика пре него што си дошао у њу”. А, ја знам ДНК-а Црвене звезде. Она је шампион, увек иде на победу и никад неће одустати. То ће бити и моја водиља – рекао је Дејан водитељу Милану Калинићу.

Кад је преломио да му је тренерски посао суђен, није часио да прихвати позив из Љутице Богдана, дошао је са идејама, визијом, захтевима, сарадницима. Планови клуба су се поклопили са његовим, најавио је да ће истрајати у заједничким циљевима јер је у каријери освојио 25 трофеја као играч.

– У Звезди је увек тешко, а кад није било тако? Огроман смо ми клуб, али знам шта треба да се ради, знам и како. Можда немам тренерског техничког искуства, али сам га кроз каријеру стекао радећи са најбољим тренерима. Никад се нећу правдати у Звезди за неискуство, желим да ме сви гледају и оцењују као да сам 10 година тренер првог тима.

У њему гори вулкан, једва чека прво окупљање, најављује велики рад јер је Црвена звезда сан и највећи изазов. А, тај жар у очима препознала је и његова породица.

Био сам у иностранству 22 године, а никад нисам отишао одавде. Без подршке моје супруге Ане и тројице синова никад не бих прихватио понуду. Успео сам да им објасним шта осећам, видели су моју енергију и испратили су ме за Србију са великим осмехом, срећни. То је битно осетити у таквом моменту. Они ће остати у Милану, а ја ћу бити у Београду. То је жртва, а Звезда је вредна те жртве – гордо је истакао Станковић.

Шта је још рекао о Милојевићу, плановима за пролеће, младим играчима погледајте у нашој емисији.

Претходни текстГашић: Борјан са највише одбрана у Лиги шампиона
Следећи текстПовратак на победнички колосек