Звездаши обезбедили ултразвук Клиници за дечију хирургију и ортопедију у Нишу

60

У акцији Фудбалског клуба Црвена звезда и компаније Моцарт „Играј у Моцарту, гледај Звезду и помози деци“, наши навијачи су од октобра прикупили значајна средства за куповину ултразвука који је данас званично уручен Клиници за дечју хирургију и ортопедију у Нишу.

Хуманитарна акција је била више него успешна, од прикупљених средстава набаљен је ултразвук последње генерације који ће значајно олакшати и унапредити рад лекара Клинике за дечју хирургију и ортопедију КЦ Ниш, која обави на годишњем нивоу више од 30.000 прегледа деце свих узраста.

Генерални директор КЦ Ниш проф. др Зоран Радовановић, захвалио је фудбалском клубу Црвена звезда и компанији „Моцарт“ на донацији, истакавши да су стручњаци друге по величини здравствене установе у нашој земљи која опслужује око три милиона становника, до сада користили ултразвук стар готово тридесет година.

Заиста сам поносан што је Клинички центар Ниш домаћин добрим и хуманим људима из Моцарт-а и ФК Црвене звез, који су одлучили да баш наша здравствена установа, тачније Клиника за дечију хирургију и ортопедију, добије ову значајну и вредну донацију, јер ће овај апарат веома значити нашим најмлађим пацијентима. Желим да се захвалим пре свега донаторима који су овде, играчима Црвене звезде, као и свим људима који воле спорт и клађење, јер свакако они играју велику улогу у читавој хуманитарној акцији. Захваљујем и руководству Клинике за дечију хирургију и ортопедију, на чијем је челу проф. др Анђелка Славковић, која се заједно са нама из Управе, а уз велику и сталну, искрену помоћ државе, Министарства и ресорног министра, свесрдно бори за констано напредовање и побољшање услова – рекао је Радовановић.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић изразио је задовољство што је акција искоришћена на најбољи начин.

После донације Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, веома смо поносни што смо у сарадњи са нашим партнером компанијом Моцарт, у прилици да помогнемо и Клиници у Нишу, тачније малишанима који воде своје најтеже утакмице. Као друштвено одговорне организације, приликом склапања спонзорског уговора договорили смо још много хуманитарних акција, радујемо се и будућим заједничким активностима – истакао је Терзић.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић нада се новим хуманим пројектима.

Акција је била веома успешна, нисмо ни слутили да ће се навијачи одазвати у овако великом броју и овим путем им се захваљујем. С обзиром на успешност наше сарадње са компанијом Моцарт, надам се да ћемо и на пролеће наставити са акцијом прикупљања средстава за оне којима је то најпотребније – нагласио је Мијаиловић.

Директорка Клинике за дичју хирургију и ортопедију проф. Др Анђелка Славковић посебно је истакла значај новог ултразвучног апарата.

Ово је ово велика победа клуба, играча и навијача Црвене звезде као и компаније Моцарт на пољу хуманости у утакмици за здравље и живот деце. Овај савремени ултразвучни апарат који смо добили се темељи на нејонизујућем зрачењу по АЛАРА принципу, што ће омогућити увођење нових дијагностичких и терапијских процедура у нашој Клиници – објаснила је проф. др Анђелка Славковић.

Директор сектора корпоративних комуникација у компанији Моцарт Борјан Поповић, говорио је о друштвеној одговорности и хуманости, наглашавајући да је тај сегмент у пословању увек на врху лествице приоритета друштвено одговорних организација.

Улагање у здравство и унапређење услова у болницама у којима бораве најмлађи, за нас представља и директно улагању у будућност Србије. Експерти дечије хирургије КЦ у Нишу обављају невероватан посао пружајући медицинске услуге целој Јужној Србији и верујемо да им је квалитетнија и савремена опрема неопходна како би постигли још боље резултате. Посебно је задовољство што смо и наше верне играче успели да ујединимо у овој изванредној мисији. Сваки од тикета, а било их је на хиљаде, помогао је да набавимо ултразвук који ће задовољити највише стандарде. Много хвала и нашим пријатељима из ФК Црвена звезда са којима имамо заједничке циљеве у спорту, али нас изнад свега спајају они хумани – закључио је Поповић.

Претходни текстЉубиша Мајдов најбољи тренер Републике Српске
Следећи текстНовогодишњи митинг АК Црвена звезда