Вучић: Циљ да Србија буде домаћин Лиге шампиона 2020, а Београд центар Европе

97

Новоизабрани председник Клуба малог фудбала Црвена звезда Александар Вучић, председник удружења „CarGо“, најавио је данас да ће његова мисија за наредну годину у вођењу клуба бити да Србија буде домаћин Лиге шампиона.

Нова управа и мој тим представљају појачање клубу, уносимо нову енергију. Та енергија је победничка, а победа неће бити само наша, већ ће значити и победу целе Србије. У томе ћемо успети ако до пролећа успемо да спроведемо све планиране реформе у клубу. Заједничким снагама ће Београд бити центар Европе следеће године“, каже Вучић.

Говорећи о плановима нове управе, на својој првој конференцији за медије у улози председника КМФ, Вучић је истакао да ће се трудити да организационо унапреди рад, окупи пријатеље клуба и приближи мали фудбал грађанима.

Мали фудбал су играли наши очеви, то је био спорт којим су се рекреативно, али и професионално, бавили људи широм региона. Како бисмо вратили тај дух старих времена, користићемо и модерне технологије. Овај спорт морамо да приближимо младим генерацијама користећи технологију која је њима блиска, како би уместо на улици били у пуним халама где ће се развијати здрав спортски дух“, изјавио је Вучић на конференцији за медије на стадиону „Рајко Митић“.

Говорећи о даљим активностима, Вучић је рекао да за Звездине футсалере неће бити одмора ни током празника већ морају да наставе са тренинзима, како би задржали форму и припремили се за изазове већ почетком следеће године.

Вучић је као председник Удружења грађана CarGo истакао да га са КМФ Црвена звезда спаја и мисија хуманости, те да ће већ средином месеца бити одигране хуманитарне утакмице како би се прикупио новац за лечење трогодишње девојчице Иване Бјелогрлић, која има тумор на бубрегу.

Морамо да ојачамо и хуманитарни аспект, јер спорт мора да врати своју друштвену улогу. Позивам све симпатизере клуба да буду део заједничке хуманитарне мисије. Сва деца, међу њима и мала Ивана, имају право на живот, да расту и да се развијају, а обавеза свих нас је да учинимо све како бисмо им то и омогућили”, наглашава Вучић.

Новоизабрани председник клуба је захвалио досадашњој управи на оствареним резултатима и на томе што су препознали CarGo и позвали их да учествују у грађењу будућег европског шампиона.

Веома сам поносан што сам постао председник тима који годину завршава без пораза и нерешеног резултата. Године пред нама су године новог лица српског спорта“, закључио је Вучић.

Претходни текстЗвезда без полуфинала и прилике за одбрану Купа
Следећи текстЕвролига казнила КК Црвена звезда мтс 17.500 евра