У сусрет противнику – Младост

47

Изабраници Владана Милојевића у среду од 15 часова гостоваће екипи Младости у Лучанима. Биће ово 33. утакмица по реду у којој ће црвено-бели одмерити снаге са екипом из Лучана.

Црвена звезда наставља поход ка шампионској титули. После победа над Радничким у Нишу и Вождовца (обе утакмице 2:0) ривал је екипа из Лучана која је по традицији неугодна за већину суперлигаша. Међутим наш клуб се до сада из Лучана обично враћао са освојеним бодовима.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Младости смо до сада одиграли 32 уткмице у свим такмичењима. Забележили смо 24 победе, шест ремија и само два пораза, уз гол разлику 72:27 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, наш тим је одиграо 22 утакмице против Младости и забележио је 17 победа, а пет пута је било нерешено, уз гол разлику 50:20 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу Звезда је остварила 1. априла 2018. године када смо у утакмици Суперлиге савладали Младост у гостима резултатом 5:2. Голове за црвено-беле постигли су Александар Пешић (2), Славољуб Срнић, Лука Илић и Срђан Бабић.
Последњи сусрет са Лучанцима одиграли смо ове сезоне у оквиру 4. кола Суперлиге Србије и тада смо забележили тријумф резулататом 2:0, а голове су постигли Милош Вулић и Милан Јевтовић.

ПРЕНОС УТАКМИЦЕ МЛАДОСТ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Директан пренос утакмице против Младости можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком од 15 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда се налази у завидној резултатској форми. У националном шампионату црвено-бели су први на табели са 46 бода, седам више од другопласиране Војводине. Младост се налази на 8. позицијиј са 25 освојених бодова. Црвено-бели су у претходних пет утакмица забележили четири победе и реми, док је тим из Лучана два пута победио, два пута игубио и једном одиграо нерешено у последњих пет мечева у Суперлиги.

МИЛОЈЕВА РЕЧ

Очекивања пред утакмицу у Лучанима изнео је шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић.

Тешко гостовање је пред нама. Екипа Младости се у последње време консолидовала, играју добро и ради се о веома чврстом и организованом тиму. Одлични су у фази контранапада и из тога нам прети највећа опасност. Тешко је играти у Лучанима. Велику улогу би сутра могли да имају и временски услови који нису баш сјајни. Младост, без обзира на промену тренера, има континуитет, јер је садашњи тренер Станић фудбалски “растао” уз бившег шефа стручног штаба Миловановића који је оставио велики печат у Лучанима. Морамо бити опрезни. Показало се и у реваншу Купа, прошле године, да је Младост неугодан противник.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Екипа из Лучана је једна од најискуснијих екипа у Суперлиги. Прекаљени фудбалери који су каријере правили у домаћем првенству, али и у иностранству попут Милана Бојовића, Елиомара и Обиоре Одите који су главна претња по Звездин гол. У везном реду су такође искусни фудбалери попут Филипа Стојановића, Предрага Павловића и Владимира Радиовојевића који у нашој лиги праве јасну разлику на терену.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар меча биће Лазар Лукић из Београда, а помагаће му Драган Богићевић и Александар Станојковић. Судија прве категорије ове сезоне је нашем тиму судио само једном и то у првом колу Суперлиге Србије против Јавора на нашем стадиону. Тај меч се завршио победом нашег тима резултатом 2:0

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Среда, 4. новембар:

Инђија – Рад 13 часова;

Вождовац – Раднички Ниш 15 часова;

Чукарички – ТСЦ 15 часова;

Мачва – Јавор 17 часова;

Партизан – Напредак 17 часова;

Војводина – Радник 17 часова;

Спартак – Пролетер 17 часова.

Претходни текст„Звездице“ убедљиво до нове победе
Следећи текстНајава преноса утакмица млађих категорија