Црвена звезда – Бајерн 0:6 (0:1)

324

Црвена звезда убедљиво је поражена на стадиону „Рајко Митић“ од Бајерна 0:6 (0:1) у петом колу Лиге шампиона али је задржала треће место у групи Б па ће 11. децембра у Атини против Олимпијакоса играти за останак у нокаут фази Лиге Европе.

Моћни Бајерн је показао сву снагу на стадиону „Рајко Митић“, сјајном игром, доминацијом и високом класом није оставио нашем тиму ни промил шансе да се нада повољном резултату 6:0 (1:0). Баварци су нека друга галаксија, Роберт Левандовски је потврдио да је у овом тренутку гол-машина и најефикаснији голгетер у Европи, оборио је рекорд Лиге шампиона јер је постигао четири гола за 14 минута, а Црвеној звезди остаје да у Атини 11. децембра не изгуби од Олимпијакоса и сачува треће место које би јој обезбедило нокаут фазу у Лиги Европе.

Гости нису на старту били импресионирани сјајном атмосфером, већ су од старта јаким пресингом успоставили контролу меча јасно показујући да су у Београд дошли по бодове. Сјајан пас Леона Горецке у 7. минуту кроз срце одбране примио је Роберт Левандовски, ишао је сам на Милана Борјана, али је Немања Милуновић успео у последњем моменту да га избаци из баланса па је Пољак шутирао поред гола. У наредних пет минута Милан Борјан успевао је да брани ударце Леванодовског, Кутиња и Комана, али не и Леона Горецке. Кутињо је као руком послао лопту са десне стране, Горецка је ушао између два наша штопера и сјајним ударцем главом погодио сам ћошак мреже немоћног Борјана. Нису Немци стали, до те мере су доминирали да су већ после 20 минута имали чак 10 удараца ка голу нашег тима! Играли су разноврсно, брзо, снажно у дуелима, Тиаго Алкантара, Кутињо, Горецка и Толисо су владали средином терена док је наш тим као ретко када био у том периоду у подређеном положају.

Љут је био Роберт Леванодвски на судију Кујперса, а требало је на себе јер је после новог сјајног паса кренуо сам ка Борјану у 25. минуту али се одлучио на дриблинг па су му Дегенек и Милуновић ипак чисто узели лопту. Везни ред нашег тима не само да је био надигран, већ је изгубио скоро сваку лопту, што је додатно олакшавало Баварцима да држе контролу. Роберт Леванодовски је у 40. минуту и други пут запарао мрежу Борјана, али је после гледања ВАР-а гол је поништен јер је Толисо уз помоћ руке вратио лопту нападачу Бајерна. Повијала се Звезда током првог полувремена, не памти се да је нека екипа на тај начин доминирао на Маракани као што је то учинио Бајерн. Наш тим у првом делу није упутила шут ка голу Мануела Нојера!

Много боље је наш тим ушао у другом полувремену, отреситије и одлучније да промене ситуацију на терену, али је доживела убедљив пораз. Покретљиви Ричмонд Боаћи је сачувао лопту на својој половини па затим успослио Матеа Гарсију који је комбиновао са Гобељићем али није добро исконтролисао лопту у шеснаестерцу. Померили су линију одбране даље од Борјана, али грешка Петровића на 20 метара од гола скупо је коштала. Левандовски је ушао у петерац, Дегенек уклизао и лопта га је погодила у руку. Кујперс је био немилосрдан иако се радило о клизећем старту а Роберт Левандовски је са беле тачке преварио Борјана за вођство од 2:0 у 53. минуту. Могао је убрзо Алекса Вукановић да врати неизвесност, али је искоса са десне стране шутирао поред гола. Уследила је казна, Толисо је Кутињову лопту са десне стране спустио Левандовском који је лако постигао нови гол у овосензонском циклусу Лиге шампиона. За само 14 минута Пољак је у мрежу Борјана сместио чак четири гола, Паваров центаршут је главом спровео у мрежу, па Перишићев пас за лидерску позицију и међу голгетерима елитног такмичења са 11 голова! Импресивно. Милан Борјан је имао чистих 10 одбрана, а после шута Мирка Иванића у Нојера, није успео да заустави ударац Толисоа.

Нашем клубу остаје да после овакве пружене партије извуче нове поуке из дуела са једном од најбољих екипа на свету, па да у Атини остан непоражен и стигне до циља – европског пролећа.

Црвена звезда – Бајерн 0:6 (0:1)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 44.118. Судија: Бјорн Кујпер (Холандија). Стрелци: Горецка у 14, Левандовски у 53. из једанаестерца , 60, 64. и 67, Толисо у 89. минуту за Бајерн. Жути картони: Милуновић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић, Кањас (од 61. Вулић), Петровић (од 76. Иванић), Вукановић, Марин, Гарсија (од 69. Панков), Боаћи.

Бајерн: Нојер, Павар, Хави Мартинез (од 68. Кимих), Боатенг, Дејвис, Тиаго Алкантара, Горецка, Толисо, Кутињо (од 61. Перишић), Коман, Левандовски (од 77. Милер).

Претходни текстЂорђевић: Значајан резултат
Следећи текстМилојевић: Морали смо да будемо храбрији