Сјајни омладинци надиграли вечитог ривала

148

Показали су раскошан таленат бисери Црвене звезде у утакмици 16. кола Омладинске лиге Србије када су надиграли и савладали Партизан (2:1), а утисак је да је резултат могао бити и убедљивији. Радост тиму Славољуба Ђорђевића и десету победу у низу у домаћем првенству донели су- Милош Пантовић и Александар Лукић.

Партизан – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Судија: Дејан Трифковић.

Стрелци: Пантовић у 36. и Лукић у 78. минуту за Црвену звезду, а Момчиловић у 47. минуту за Партизан.

Партизан: Качавенда, Мирић, Ћорковић, Момчиловић, Ђурковић (од 72. Пурић), Цветојевић, Станојловић, Ђорђевић (од 83. Шимун), Благојевић (од 58. Рашковић), Јовић, Вујановић (од 77. Миливојевић).

Црвена звезда: Катић, Гачић, Благојевић, Новаковић (од 90. Матић), Лукић, Миликић, Пантовић (од 71. Пиплица), Одада, Крстовић, Радуловић (од 90. Митровић), Бабић.

Жути картони: Ђорђевић, Цветојевић (Партизан).

Црвено-бели су у веома густом распореду који имају, с обзиром да већ у уторак дочекују Минхенски Бајерн, гостовали вечитом ривалу у дербију 16. кола Омладинске лиге Србије. Славољуб Ђорђевић није могао да рачуна на повређене Бурмаза и Миловановића, тако да је место најистуренијег фудбалера припало Николи Крстовићу, првотимцу који је већ против Бродарца имао прилику да наступи за нашу јуниорску селекцију.

Играо се трећи минут, а црвено-бели су већ запретили. Радуловић је луцидно проиграо Крстовића који је врхом копачке успео да закачи лопту, али је Качавенда био на месту и успео да заустави тај ударац. Након тога су наши омладинци покушавали да шутевима са дистанце пронађу пут до мреже коју чува Качавенда. Опробали су ударце Радуловић и Бабић, али оба покушаја са ивице шеснаестерца, завршила су преко гола.

Претили су црвено-бели и из прекида. Извео га је Радуловић у 20. минуту, највиши у скоку био је капитен на данашњем мечу Лукић, али му је мало недостајало да пошаље лопту у мрежу. Исплатила се упорност нашим бисерима у 36. минуту. Центрирао је Радуловић са десне стране, штопер гостију Цветојевић успео је да закачи лопту главом, али таман толико да она падне на ногу Милоша Пантовића који је рутинском егзекуцијом са неколико метара довео наш тим у вођство.

Инспирисани постигнутим поготком, црвено-бели су наставили да нападају. Прво је у 40. минуту атрактивно покушао Радуловић маказицама, да би три минута касније, момак рођен у Котору поново био у центру пажње. Задавао је црно-белима много мука својим сјајним прекидима, а овог пута је Крстовић био највиши у скоку и снажно шутирао главом, али је Качавенда крајњим напорима успео да заустави ту лопту.

Поравнали су резултат домаћи у 47. минуту. Прошао је Вујановић по десној страни, вратио лопту на петерац Момчиловићу који је био на правом месту и погодио Катићеву мрежу. Само три минута касније, поново је Крстовић покушао главом, али је успео Цветојевић да се постави испред њега и омете га у томе да постигне погодак. Уиграна акција нашег тима из 55. минута није завршена поготком. Новаковић је одиграо до Одаде који је главом послао лопту у петерац у ком је био Пантовић, али стрелац првог поготка шутира директно у Качавенду.

Одличну шансу имао је Крстовић у 67. минуту када је сјајно примио лопту у казненом простору, спретно се окренуо и шутирао искоса са леве стране. Лопта је практично шетала по гол линији, али је није прешла. Показало се у 78. минуту да домаћи немају решења за центаршутеве Радуловића. Феноменално је наша „десетка“ са леве стране убацила лопту, право на главу Александра Лукића који спретно реагује и са неколико метара главом матира Качавенду, чиме доводи наш тим у вођство. Два минута касније је и Пиплица могао главом да се упише у стрелце, али није било промене резултата. Наши омладинци су мирно привели утакмицу крају, тријумфовали у вечитом дербију и остварили десету победу у низу у домаћем шампионату.

Претходни текстУ сусрет противнику – Раднички Ниш
Следећи текстДраган Шакота нови тренер Црвене звезде!