Учинак Звездиних репрезентативаца

46

Црвена звезда је током паузе имала десеторицу фудбалера који су добили позиве да носе дрес националне селекције у сениорској и младој репрезентацији.

Репрезентација Србије савладала је Луксембург резултатом 3:2, а потом неколико дана касније ремизирала против Украјине (2:2). Милуновић је обе утакмице посматрао са клупе, док је Родић забележио деведесет минута поред леве аут-линије против Украјине. Позив за А тим наше земље добили су и Гобељић и Павков, али нису били у протоколу за поменуте сусрете.

Репрезентација Комора савладала је Того резултатом 1:0, а потом и ремизирала са Египтом у утакмици без голова (0:0). Ел Фарду Бен је одиграо обе утакмице од почетка до краја, а “деби” на мечу против Египта имао је и нови стадион који је изграђен на Коморским Острвима.

Борјан је свих деведесет минута чувао гол репрезентације Канаде у поразу од Сједињених Америчких Држава (1:4). Дегенек је такође читаву утакмицу против Јордана био у дефанзивној линији Аустралије. „Кенгури“ су у том мечу савладали ривала резултатом 1:0.

Дрес младе селекције Србије у мечевима против Естоније (победа 6:0) и Русије (пораз 0:2) носили су Његош Петровић и Жељко Гаврић. Петровић је у сусрету против Естоније провео 58 минута на терену, а против Русије је замењен после првих 45 минута, док је Гаврић ушао у игру за последњих петнаест минута сусрета у убедљивом тријумфу над Естонијом.

Стандардан у нападу младе репрезентације Црне Горе био је Никола Крстовић. Он је одиграо свих 90 минута у ремију против Израела (0:0) и 81 минут у победи над Пољском од 1:0.

Претходни текстЦрвено-бели већ кренули пут Каунаса
Следећи текстЦрвена звезда – Мачва 1:0 (0:0)