Јавор – Црвена звезда 1:1 (1:0)

115

Црвена звезда је ремизирала против Јавора у Ивањици у оквиру 16. кола Суперлиге Србије. Утакмица је завршена резултатом 1:1, а погодак за наш тим постигао је Милан Јевтовић.

Црвена звезда има девет узастопних победа над Јавором, а у последњих пет дуела, клуб из Ивањице није успео да постигне погодак црвено-белима.

Шутирао је Вулић у деветом минуту из слободног ударца са ивице казненог простора, након што је Амановић непрописно зауставио Боаћија, међутим ударац нашег везисте завршава поред гола. Феноменалну прилику имао је Симић у 12 минуту, када га је прецизном дијагоналом пронашао Гајић, али ударац изданка наше Омладинске школе, искоса са леве стране, успева да заустави Лазовић. Поново су црвено-бели запретили са по левој страни, а овог пута је Бен луцидним пасом пронашао Родића чији шут је зауставио голман домаћих и одбио лопту до Иванића, међутим и његов покушај са гол-линије избацује Амановић.

Интересантно је покушао Бабић у 22. минуту на пласирану лопту коју је Бен послао из прекида. Наш дефанзивац је леђима окренут од гола шутирао, али је лопта завршила поред стативе домаћих. Јавор је дошао до предности у 25. минуту када је Мркаић прошао по левој страни и упослио Петковића који са неколико метара шаље лопту у мрежу Борјана. Већ у наредном минуту су изабраници Владана Милојевића могли да дођу до изједначења. Симић је прошао по левој страни и одиграо повратну лопту за Бена који шутира из прве са десетак метара, али преко пречке.

Још једна прилика за црвено-беле, али поново без поготка. Милуновић је испуцао лопту, Павишић је лоше интервенисао што је искористио Боаћи који му је одузео лопту и изашао испред Лазовића, али шутирао директно у њега. Нападали су изабраници Владана Милојевића читаво прво полувреме, али су са голом заостатка отишли на петнаестоминутни одмор.

Већ на старту другог полуврмена, Владан Милојевић је на терен увео још једног нападача. Ушао је Томане у игру, а изашао је Кањас, чиме су црвено-бели прешли у формацију са два најистуренија играча и најавили још већу офанзиву у другом делу утакмицу. Играо се 56. минут, а прво је Симић после корнера покушао, па потом и Милуновић главом, али резултат је остао непромењен. Пет минута касније, Милуновић је одлично изнео лопту до средине и терена и у стилу плејмејкера упослио Боаћија на десној страни који је из прве покушао да проигра Томанеа, али је голман домаћих интервенисао.

Сјајну прилику имао је Долмагић за Јавор у 70. минуту када је снажно шутирао искоса са десне стране, али Милуновић је био на правом месту и зауставио лопту. Претио је Бен из слободних удараца са ивице казненог простора, али оба његова покушаја су завршила преко гола. Црвеној звезди је поништен гол у 77. минуту. Гајић је упутио центаршут за Томанеа, а португалски нападач је главом одиграо за Боаћија који је послао лопту у мрежу, али се према процени судије нашао у недозвољеној позицији. Само три минута касније, из слободног ударца је запретио и Вулић, али и његов покушај, као и претходни Бенови одлази преко пречке.

Црвена звезда је дошла до изједначења у 87. минуту. Родић и Симић су комбиновали по левој страни, лопта је стигла до Боаћија, а наш нападач је асистирао Јевтовићу који је искоса са десне стране снажно шутирао и послао лопту у даљи угао гола који чува Лазовић. Покушавали су црвено-бели да дођу до сва три бода преко удараца Јевтовића и Томанеа, а стопостотну прилику имао је и Бен у 95. минуту, али је утакмица завршена ремијем.

Јавор – Црвена звезда 1:1 (1:0)

Стадион: Стадион крај Моравице, Ивањица. Гледалаца: 3300. Судија: Петар Пипер. Стрелци: Јевтовић у 87. минуту за Црвену звезду, а Петковић у 25. минуту за Јавор. Жути картони: Борјан, Јевтовић (Црвена звезда), Амановић, Кувељић, Долмагић, Павишић (Јавор).

Јавор: Лазовић, Кувељић, Пишчевић, Јевремовић, Маричић (од 84. Цуцкић), Долмагић (од 73. Ђерић), Павишић, Петковић (од 90. Крнић), Мркаић, Амановић, Колаковић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 90. Панков), Милуновић, Бабић, Родић, Кањас (од 46. Томане), Вулић, Иванић (од 68. Јевтовић), Бен, Симић, Боаћи.

Претходни текстЦрвена звезда – Реал: Уз нови спектакл, поново рекорд кола!
Следећи текстМилојевић: Нисам задовољан резултатом