Милојевић – Нисмо искористили шансе

69

Шеф стручног штаба нашег тима Владан Милојевић изнео је утиске после пораза од Тотенхема (0:4).

 Честитам Тотенхему на заслуженој победи. Пробали смо да одиграмо другачији утакмицу у односу на ону у Лондону. Хтели смо да их спречимо да нам запрете брзином, јер су веома опасни у фази транзиције. Успевали смо да улазимо у шансе за гол и пробали смо да утакмицу одведемо у другом правцу. Имали смо две изгледне шансе на 0:0 и на 0:1, које нисмо искористили, након чега смо били кажњени. Честитам и мојим играчима на пруженој партији. Нажалост, имали смо принудне измене и са Гобељићем и са Гарсијом, а после су се повредили и Павков и Боаћи. Осим резултата и то је оставило горак укус код мене. Из оваквих пораза се учи. Тотенхем је одлична екипа, ниво изнад нас. Захвалио бих се публици на феноменалној атмосфери током свих 90. минута. Показали смо да смо достојанствен клуб и да имамо сјајне навијаче. Послали смо добру слику у свет и показали гостима да нису имали разлога да се плаше неке негативне реакције с трибина – рекао је Милојевић.

Шеф стручног штаба нашег тима се осврнуо на стање на табели које показује да су Тотенхем и Бајерн фаворити за пролазак у осмину финала Лиге шампиона.

– Ми у овом тренутку тежимо да достигнемо њихов ниво. Треба нам доста времена, али трудимо се. Нажалост, новац игра све већу улогу и постаје пресудан у фудбалу. Они имају могућност да саграде шта пожеле, да доведу кога хоће, а то код нас није случај. Не задовољавамо се само уласком у Лигу шампиона, али ово је велики успех. Видели сте још неке резултате вечерас. Галатасарај је примио шест голова од Реала из Мадрида, па ето и Тотенхем је пре неколико недеља примио седам погодака од Бајерна. Дешава се, све је то спорт – истиче Милојевић.

Стратег Црвене звезде се осврнуо и на чињеницу да је прилику да стартује утакмицу у Лиги шампиона добио Његош Петровић, фудбалер рођен 1999. године.

– Кад ће да добије шансу, ако не на оваквим утакмицама? Велики играчи настају на великој сцени. Нема потребе критиковати Његоша. Он је уз Вељка Николића благо Црвене звезде и треба га бодрити и дати му максималну подршку. Неко мора да стоји иза њега и да га подржава и то ћу бити ја. Верујем у све моје играче и моја одлука је била да Петровић данас почне, као и Јованчић и сви други који су били на терену. Сви они су добри момци који дају све од себе за Црвену звезду и то треба да се цени – подвукао је Милојевић.

Претходни текстРукометашице у полуфиналу Купа региона Центар
Следећи текстДегенек – Све је у нашим рукама