Аћимовић: Храбро до победе

116

Легенда Црвене звезде Јован Куле Аћимовић у разговору за наш сајт присетио се утакмице са Тотенхемом у којој је био актер, али нам је испричао какву утакмицу очекује, који резултат као и да ли има љубимца у редовима црвено-белих.

Прва утакмица са Тотенхемом је прошла лоше по нас. Играли смо променљиво, на моменте смо били доминантнији и бољи, имали смо пар стопостотних прилика које нисмо искористили. Сећам се да сам и ја имао изгелдну прилику међутм није хтело у гол. Када се не искористе шансе онда резултат и не може бити повољан. Примили смо лако голове, а присећам се да су имали одличног нападача Гилзена који је ломио нашу одбрану. Реванш у Београду смо одиграли тешку утакмицу. Стигли смо до заслужене победе која међутим није била довољна за пролаз даље. Тадашње европско такмичење није било у фокусу, јер нам је првенство било приоритет – присетио се Јован Аћимовић дуела са Тоетенхемом.

Пренео нам је легендарни Звездин везиста и очекивања пред овај меч и истакао са у фудбалу нема фаворита.

Мислим и убеђен сам у снагу овог тима који може победити Тотенхем. Без обзира што су они очигледно квалитетнији и што је пуно тога на њиховој страни, свакодневно гледамо на телевизијским преносима да у данашњем фудбалу нема фаворита и да такозвани аутсајдери могу да изненаде фаворизовани тим. Такође, енглески тимови имају већи фокус на своје првенство које им доноси много више новца и популарности него остала европска такмичења, међутим када „изађу“ из Енглеске онда нису више тај тим који је надмоћан и јак.

Аћимовић нам је предочио и какву утакмицу очекује у среду од 21 час са вицешампионом Европе.

Гајим наду да се може поновити утакмица са Ливерпулом и да црвено-бели могу доћи до резултата 2:0. Мислим да треба одиграти мотивисано, храбро и сигуран сам да ће награда доћи. Не треба нам страх од лошег резултата, морамо да уђемо мушки у утакмицу и да покажемо колико вредимо. Они су поново ушли у неку кризу резултата, ремизирали су за викенд, тако да очекујем добру утакмицу и тријумф наших фудбалера.

Није крила наша легенда ни ко му је љубимац у редовима Црвене звезде као и да нема играча који га по стилу игре подсећа на њега.

Променио се фудбал. Нема више тих играча средине терена као пре. То су некада били главни шрафови тима, пакери, од њих је свашта зависило. Не видим неког као ја, али имам свог љубимца у овом тиму Црвене звезде. Милан Павков је до сада на мене оставио највећи утисак. Мишљења сам да има неке особине које су потребне за велике утакмице које нама значе. По мени он је прави шпиц играч, са необичним карактеристикама што га издваја из калупа осталих европских нападача. Показао је и да уме уласцима са клупе да реши питање победника у последњим минутама меча што му и у среду желим– закључио је легендарни Јован Куле Аћимовић.

Претходни текстСКАЈБОКС-Евролига – и даље у понуди
Следећи текстОтворена Звездина телевизија