Радник – Црвена звезда 0:5 (0:3)

70

Фудбалери Црвене звезде су сјајном игром савладали Радник, на гостовању у Сурдулици, резултатом 5:0 , у оквиру 13. кола Линг Лонг Суперлиге Србије и тиме показали да су се на прави начин опоравили од пораза у Лондону.

На Градском стадиону у Сурдулици, гости у црвено-белом су мотивисано ушли у меч, а велика жеља била је пресудна када је већ у петом минуту Ел Фарду Бен успео да изнуди једанаестерац. Искористио је неодлучност голмана Костића и капитена домаћих Павловића, први дошао до лопте, а када га је противнички голман оборио, судија је показао на белу тачку.

Сигуран извођач једенаестерца био је Милан Павков и Црвена звезда је тако већ у 6. минуту дошла до ране предности.

Непуних седам минута касније, наши играчи су удвостручили предност.

Једну дугу лопту послату из задње линије црвено-белих, Павков је закачио главом и она је пала тачно иза задње линије Радника. До ње је пре свих дошао Алекса Вукановић и прецизним шутем матирао Костића.

Након другог поготка, изабраници Владана Милојевића су умирили игру и све до 33. минута није било превише узбуђења, иако су оба штопера нашег тима – и Панков и Дегенек – добили жуте картоне.

А онда је Гарсија са десне стране утрчао у казнени простор и из изгледне ситуације лопту послао поред гола. Била је то најава да Црвена звезда неће престати са нападима до краја полувремена и већ пет минута касније, предност је поново увећана.

Бен је био врло сналажљив и одлично је искористио нешто слабију реакцију голмана домаћих па је на семафору писало 0:3.

Са тим резултатом су екипе отишле и на одмор, а на терен пред почетак другог полувремена је изашао нешто другачији тим Звезде. Душана Јованчића је заменио Његош Петровић.

Почетак првог полувремена донео је нешто спорији темпо што је и одговарало нашим играчима који су имали велику предност стечену у првог делу игре, а онда се у 53. минуту Гарсија нашао у одличној шанси. Павков га је упослио на десној стативи, али је лопта отишла поред гола.

И поново, као и у првом полувремену, као да је шанса у којој се нашао Гарсија наговестила шта би могло да се догоди. Три минута касније, нови једанаестерац за наш тим. Лопта је у руку погодила Марковића, а Бен је са беле тачке био неумољив и тако постигао свој други гол на мечу.

Да се сваки труд исплати, Гарсији се показало у 65. минуту. После неколико пропуштених прилика, он се фантастично снашао и шутем из готово мртвог угла погодио мету и донео предност Црвеној звезди од пет голова разлике.

Недуго након поготка, Гарсија је замењен Крстовићем, а исти играч је у 72. минуту покушао да матира Костића, али је голман Радника био на месту.

Последњих десет минута Владан Милојевић је пожелео да испроба неке новитете у поставци, па је након измене приликом које је Иванић заменио Родића, напаравио одређена тактичка померања.

До краја меча обе екипе су имале неколико полуприлика, али нису то биле довољно изгледне ситуације да би се променио резултат.

Овом победом су се наши играчи учврстили на првом месту табеле Линг Лонг Суперлиге Србије.

Радник – Црвена звезда 0:5 (0:3)

Сурдулица – Градски стадион. Судија: Милош Ђорђић. Стрелци:Павков у 6. минуту (једанаестерац), Вукановић у 12, Бен у 38. и 57. минуту (једанаестерац) и Гарсија у 65. минуту. Жути картони: Стојановић, Кричак (Радник), Панков, Дегенек, Гајић (Црвена звезда).

РАДНИК: И. Костић, М. Костић, Марковић, Георгиев, Макарић, Даноски, Павловић (од 31. Ђорђевић), Бојић (од 59. Пејчић), Кричак, Станисављевић (од 67. Дамњановић), Стојановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гајић, Дегенек, Панков, Павков, Гарсија (oд 69. Крстовић), Родић (од 79. Иванић), Јованчић (од 46. Петровић), Ел Фарду Бен, Кањас, Вукановић.

Претходни текстГавриловић и Кузмић: Циљ у недељу победа
Следећи текстМилојевић: Задовољан сам односом према игри