Припаднцима Војске Србије бесплатан улаз на Маракану

101

Пуковник Војске Србије Драган Месаровић и председник фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић потписали су сарадњу о бесплатном уласку припадника Војске Србије на утакмице Црвене звезде.

Припадници Војске Србије моћи ће, уз војну књижицу, да преузму бесплатне улазнице за мечеве Суперлиге као и утакмице у Купу Србије на благајнама стадиона „Рајко Митић“.

Начелник одељења за цивилно-војну сарадњу Војске Србије пуковник Драган Месаровић није крио задовољство поводом лепог геста нашег клуба.

Данас је леп дан за све чланове Војске који су љубитељи фудбала, нарочито навијаче Црвене звезде, који ће већ од утакмице са Радом у петак имати прилику да буду Звездини гости што значи да ће бесплатно моћи да гледају и уживају у фудбалским мајсторијама нашег најбољег клуба. Ми смо до сада имала веома лепу сарадњу са Звездом која је интензивирана у претходних годину дана кроз посете јединицама Војске Србије, као и обиласке музеја Црвене звезде. Посебно бих истакао претходне две акције које смо организовали у последњих месец дана. Прва је посета омладинаца Црвене звезде и дружење са војницима који су на одслужењу војног рока у центру за обуку копнене војске у Пожаревцу, као и посета првотимаца гарди Војске Србије и 264. ваздухопловној бригади. Ове посете су значајне за нас, пре свега подизања спортске културе припадника Војске, а сматрам да су значајне и за руководство Црвене звезде у смислу неговања традиција и поштовања патриотизма као једног од услова мотивације. Захвалио бих се руководству клуба Црвена звезда на овој акцији и да пожелим да остала спортска друштва и клубови прате овај леп пример – изјавио је пуковник Месаровић.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић оценио је одличном оценом сарадњу Војске Србије и нашег клуба.

Једна веома добра свестрана сарадња са припадницима Војске Србије. Овом акцију пружамо могућност припадницима Војске Србије да присуствују утакмицама које наш клуб има. Са друге стране ова сарадња потврђује једно опредељење нашег клуба као друштвено-одговорне институције у фудбалу да омогући боље упознавање са оним што она ради кроз разноврсност сарадње које смо до сада имали. Пуковник Месаровић је подсетио да смо до сада имали доста акција и подршке према напорима које Војска Србије чини у смислу друштвеног ангажовања кроз оно што наш клуб ради. Верујем да и припадницима Војске Србије, посебно навијачима Звезде, представљају велико задовљство резултати које Црвена звезда постиже. Надам се да ћемо заједничким снагама и подршком нашим фудбалерима, постизати резултате који ће све обрадовати – закључио је председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.

Претходни текстЦрвено-бели гостују у Тел Авиву
Следећи текстМакаби – Црвена звезда, ривалство дуго 46 година