Ветерани наставили гостовања у октобру

79

Легенде фудбалског клуба Црвена звезда гостовали су у Немачкој и Швајцарској почетком октобра, као и у Ужицу прошлог четвртка.

Ветерани Црвене звезде су, као и прошлих месеци, наставили са гостовањима и у овом месецу. Нове локације су које су посетили наши фудбалери су Немачка и Швајцарска, као и Ужице, град на западу Србије.

Делегацију су чинила бројна имена која су обележила историју нашег фубдалског клуба међу којима су били: Милош Шестић, Здравко Боровница, Ратомир Дујковић, Владимир Петровић Пижон, Светислав Караси, Саша Марковић, Бранислав Кантар, Бошко Ђуровски, Ненад Стојановић, Славољуб Јанковић, Славиша Чула, Далибор Шкорић.

Трећег октобра најстарија црвено-бела секција авионом је летела у Гагенау, место у Немачкој у близини Стразбура. Тамо су одиграли пријатељски сусрет против српске екипе из тог места и савладали је резултатом 9:0. Следећег јутра, 4. октобра, наши ветерани аутобусом су се запутили у швајцарски град Базел. После поднева су ветерани Црвене звезде одиграли ревијалну утакмицу са српском екипом ветерана из Базела, а меч се завршио резултатом 3:1 у корист нашег тима.

Нема сумње да су легенде нашег клуба одушевиле становнике Гагенауа и Базела који су имали прилику да поново гледају позната имена српског фудбала. Фудбалери старог кова играма су подсетили на времена када су били у пуном сјају. Домаћини су презадовољни и препуни лепх утисака, а поручили су да ће се пријатељство наставити и у наредном периоду.

Ветерани су наставили турнеју 10. октобра путовањем у Ужице где је наша екипа одиграла утакмицу пријатељског карактера са локалном екипом ветерана. Меч је завршен победом ужичке екипе резултатом 1:0, али треба напоменути да је састав домаћина био прилично подмлађен.

Легенде нашег клуба путоваће 28. и 29. октобра у Бабушницу на последње гостовање ове сезоне. Разлог томе су хладнији временски услови, тако да ће у периоду од новембра до априла ветерани Црвене звезде направити паузу у којој су могуће утакмице малог фудбала.

Претходни текстЗвезда славила у Новом Саду
Следећи текстЗвездини бисери – 10 победа наших талената