У сусрет противнику – Напредак

49

Црвена звезда се, после европског тријумфа над Олимпијакосом, окреће походу ка шампионској титули. Ривал је Напредак, који наше фудбалере дочекује сутра од 16 часова на стадиону Младост у Крушевцу.

Изабраници Владана Милојевића победили су екипу Олимпијакоса резултатом 3:1 и тиме наставили низ победа започет против Вождовца. Везали су наши момци три победе и сада јуре четврту, али овога пута гостују екипи Напретка из Крушевца.

Против екипе Напретка одиграли смо 27 утакмица до сада у којима имамо више него позитиван скор. Наиме, 19 пута су фудбалери Црвене звезде победили крушевачки „бисер“, шест пута је било нерешено, а два пута сва три бода однео је Напредак, уз гол разлику 66:17 у корист београдских црвено-белих.

Први сусрет Црвене звезде и популарних „Чарапана“ десио се у финалу Купа Југославије 10. маја 2000. године када је наша екипа тријумфовала резултатом 4:0. Голове су постигли Михајло Пјановић два пута, Дејан Илић и Иван Вукомановић.

Од тада, много фудбалских битака војевали смо са Крушевљанима. У претходних пет сусрета Црвена звезда је победила четири пута, а једном је Напредак на Маракани извукао нерешено. Последњи дуел београдских и крушевачких црвено-белих одигран је 19. маја ове године на прослави јубиларне 30. титуле коју је Црвена звезда освојила, када је на нашем стадиону чета Владана Милојевића тријумфовала резултатом 3:0. Поготке за нашу екипу постигли су Дејан Јовељић, Милан Јевтовић и Лоренцо Ебисилио.

Нема сумње да наш тим жели да настави лепу традицију против екипе Напретка, а прву прилику за то, наши фудбалери имају сутра од 16 часова на стадуону Младост у Крушевцу.

Претходни текстЗвезда изгубила после пет сетова на почетку сезоне
Следећи текстКошаркаши Црвене звезде дочекују Приморску