Звездаши посетили посебан кафић „Звуци срца“

77

Фудбалери Црвене звезде посетили су први кафић у региону у ком раде млади са благим сметњама у менталном развоју „Звуци срца“.

Још једном су црвено-бели фудбалери показали да имају велико срце. Душан Јованчић, Милош Вулић, Милан Гајић и Радован Панков посетили су јединствен кафић намењен инклузији особа са благим сметњама у менталном развоју. Са широким осмехом запослени су дочекали наше првотимце, а радост због упознавања и дружења била је присутна на обе стране.

Велика ми је част што у име клубу могу да будем део овако лепе посете. Видело се по изразима лица запослених колико им је драго што смо се данас дружили. Заиста ми је част да попијем кафу у оваквом кафићу – рекао је Панков.

Црвено-бели пожелели су да овај кафић буде увек пун гостију.

Идеја је јако лепа, надам се да ће што више људи чути за овај кафић и баш овде доћи на пиће како би подржали ове младе и вредне људе – речи су Јованчића.

Мишљење саиграча дели и млади везиста Милош Вулић.

Овде су сви весели и срећни због наше посете. Делим њихову радост и сигурно ми неће бити последњи пут да седим овде – рекао је Вулић, а на његове речи надовезао се Гајић:

Драго ми је када видим у очима људи велико задовољство и истинску радост што смо се данас дружили. За нас је ово мали гест. Радујем се поновном доласку – поручио је Гајић.

Наши фудбалери обишли су и радионицу, где млади шију, продају мајице и сувенире од текстила и керамике, а за ову посету направили су посебне шоље са грбом Црвене звезде.

Катарина Ракић, радни терапеут истакла је колико посета значи запосленима у овом кафићу.

Кафић постоји од фебруара 2019. године, имамо петнаесторо запослених и, осим кафића, имамо и радионицу и продавницу где сви могу купити оно што овде стварамо. Наши гости су различитих узраста, од малишана до пензионера и свако нађе кутак за учење, дружење или шта год пожеле желе. Ко год дође сигурна сам да ће се овде осећати као код куће – рекла је Катарина Ракић.

Овај пројекат покренула је Хуманитарна организација „Дечје срце“.

Организација постоји већ 18 година и има за циљ да се одстране предрасуде о особама са сметњама у развоју. Кроз различите активности укључујемо их у друштвену средину. Пролазе школу животних вештина, где их учимо да се осамостале, да брину о себи и другима и да се на тај начин радно оспособе – закључила је радни терапеут Катарина Ракић.

Нема сумње да ће посету дуго памтити и млади запослени у кафићу, као и наши првотимци. Растали су се уз обећање да ће се поново срести и заједно прославити нову Звездину победу.

Претходни текстНова радионица КК ЦЗ и спонзора клуба
Следећи текстЗвезда изгубила после пет сетова на почетку сезоне