Марин најбољи асистент Европе

100

Црвена звезда је у уторак славила против екипе Олимпијакоса резултатом 3:1 у оквиру другог кола групне фазе Лиге шампиона. Београдски црвено-бели су до победе дошли головима Милоша Вулића, Немање Милуновића и Ричмонда Боаћија, али је поново превагу донео капитен Марко Марин који је уписао две асистенције на овом мечу.

Марин након овог меча на свом конту већ има шест додавања која су претворена у гол у Лиги шампиона. Тај учинак га у овом тренутку чини најпродуктивнијим фудбалером у најелитнијем европском такмичењу када је реч о асистенцијама, а Марко је до те бројке дошао за 10 мечева.

Асистирао је Милану Павкову за други гол Звезде против Хелсинкија, а исти учинак је имао и на гостовању финској екипи када је Душан Јованчић био прецизан. Своју серију, Марин је наставио у реваншу портив Копенхагена када је на сјајан начин пронашао Ричмонда Боаћија, док је последњу асистенцију у квалфикацијама забележио у првом мечу против Јанг бојса када је његов центаршут у мрежу “спаковао” Милош Дегенек на себи познат начин.

Немачки репрезентативац није се зауставио ни у групној фази и показао да је један од најбољих играча у Европи када се говори о креативности, а против Олимпијакоса после његова два корнера Црвена звезда је дошла до преокрета. Иза себе оставио је Матјеа Валбуену који је до сада сакупио пет асистенција.

Ово није једини параметер по ком је наш капитен најбољи у Лиги шампиона, јер по статистици коју је објавила УЕФА, Марин је краљ центаршутева са чак девет успешних набачаја у шеснаестерац. Овај податак је још импресивнији када се зна да је иза себе оставио играче као што су Вилијан који је на овој листи на другом месту и који има седам успешних набачаја,затим следи Тони Крос са шест колико има и Руд Вормер из Клуб Брижа а листу комплетира Цмикас из Олимпијакоса са пет центаршутева.

Наш капитен из меча у меч показује о каквом играчу се ради и колики је његов зачај за екипу, јер је Црвена звезда у досадашњем такмичењу постигла 13 голова, што нам говори да је Марин био директно укључен у скоро половину голова нашег тима у Лиги шампиона. Пред нама је још најмање четири меча, а верујемо да ће наш капитен наставити да својом креацијом доприноси успесима нашег тима.

Претходни текстРодић накнадно позван у репрезентацију
Следећи текстСа Приморском уз делимично присуство публике