Иза југа Маракане – Први у Рашки и у Косовској Митровици

187

Дечаци рођени 2007. године освојили су меморијални турнир „Влада Димитријевић“ у Рашки, док су две године млађи таленти нашег клуба, били први на турниру „Милош Красић“ у Косовској Митровици.

Бисери рођени 2007. године које са клупе предводи Милош Ђорђевић, забележили су сјајан резултат у Рашки и освојили прво место на турниру који је организован у част Владе Димитријевића, бившег фудбалера нашег клуба који је преминуо. Наши петлићи су редом побеђивали: Спорт Клуб 99 Нови Пазар (12:2), Раднички из Крагујевца (3:0), Напредак (3:1), Чукарички (2:0) и у финалу чачански Борац (3:0).

Ђорђевић је на турнир у Рашку повео 17 играча, то су: Павле Бекоња, Урош Николић, Александар Еремић, Вељко Милосављевић, Реља Премовић, Мирко Лековић, Павле Крстић, Константин Пантић, Андреј Павловић, Андрија Максимовић, Урош Милосављевић, Младен Грујић, Александар Микетић, Андреј Попов, Петар Поповић, Даворин Тошић и Андреј Марић.

Презадовољан сам турниром и начином на који су нас угостили у Рашки. Имали смо прилику да се сусретнемо са сјајним противницима и да покажемо наш таленат. Пут до првог места је био тежак, али смо борбом и вредним радом успели да дођемо до тога. Честитао бих мојим играчима на пруженим партијама и поручио им да само тако наставе– истакао је Ђорђевић.

Још једна црвено-бела селекција је претходне недеље освојила турнир и то без примљеног поготка. Реч је о нашим претпетлићима, дечацима рођеним 2009. године које је на турниру у Косовској Митровици предводио Огњен Пурић, иначе помоћни тренер те генерације. У групној фази савладани су ФК 28. Јун (4:0), Гуча (2:0), КМФ Рашка (4:0), а потом у четвртфиналу ФК Космет (0:0, после једанаестераца 2:0), у полуфиналу ФК Пазар Јуниорс (2:0) и у финалу ФК Ћићевац (0:0, после једанаестераца 2:1).

Пурић је на турнир „Милош Красић“ повео 11 фудбалера, то су: Александар Кахриман, Петар Гајичић, Лука Крстић, Јанко Бакаловић, Андреј Катић, Стефан Чејовић, Реља Драгосављевић, Павле Раковић, Андрија Анђелковић, Михајло Млађеновић и Вељко Ивковић.

Презадовољни смо како су нас угостили људи из фудбалског клуба ОФК Диф из Косовске Митровице на челу са Немањом Булатовићем. Наша деца су била смештена по кућама код дечака који тренирају у том клубу, што је заиста леп гест. Задовољан сам игром, а највише понашањем мојих изабраника, како на терену, тако и ван њега. Драго ми је што смо имали прилику да обрадујемо све људе са Косова који су били са нама и дружили се. Освајање првог места је дошло као награда за дечаке и драго ми је због тога – подвукао је Пурић.

Претходни текстЦрвено-беле у Суботици на почетку сезоне
Следећи текстЗвезда помогла Дечјој клиници у Тиршовој