У сусрет противнику – Олимпијакос

77

Црвена звезда ће у уторак 1. октобра одиграти утакмицу другог кола групне фазе Лиге шампиона против Олимпијакоса. Меч се игра на нашем стадиону и то ће бити први пут да се два црвено-бела клуба састају на званичним мечевима.

Екипа Владана Милојевића победила је Мачву (3:1) у националном шампионату и окренула се европским изазовима. Већ у уторак наше фудбалере очекује дуел против Олимпијакоса у оквиру другог кола Лиге шампиона. Два „братска“ клуба до сада нису одмерили снаге у званичним мечевима. Против грчке екипе одиграли смо укупно пет пријатељских дуела из којих смо једном излазили као победници, два пута је меч био окончан нерешеним исходом и два пута је Олимпијакос забележио тријумф.

Први сусрет братских клубова одигран је 1994. године када је наш тим славио резултатом 4:1. Голове за нашу екипу постигли су Марко Перовић два пута, потом Дејан Петковић и Дарко Ковачевић, док је почасни погодак за грчки тим постигао Ханцидис. Следећи пут смо се састали у Грчкој 2007. године и утакмица је завршена победом екипе Олимпијакоса резултатом 2:1 головима Нунеза и Луе Луе, а једини погодак за наш тим постигао је Ненад Милијаш.

Поново смо гостовали екипа из Пиреја и то два пута заредом. Утакмица из 2011. године завршена је ремијем 1:1. Стрелац за наш тим био је некадашњи дефанзивац Црвене звезде Милан Вилотић, а за Олимпијакос је погодио Мелберг. Годину дана касније домаћин је славио резултатом 2:1 головима Диога и Ибагазе, а погодак за београдске црвено-беле постигао је Огњен Ожеговић. Гостопримство смо узвратили 2016. године. Последњи сусрет братских клубова завршен је нерешеним исходом (2:2). Голове за нашу екипу дали су Петар Орландић и Александар Катаи, док су за Пирејце погађали Ернани и Касами.

Црвена звезда и Олимпијакос неговали су пријатељске односе између клубова, али и између навијача и нема сумње да ће овај дуел донети много радости најватренијим присталицама оба клуба. Очекује се да заједничка песма навијача ођекује Мараканом и да се са нашег стадиона пошаље права фудбалска слика у свет.

Претходни текстЗвезда убедљива у Земуну
Следећи текстМилуновић: Звезда увек има највише циљеве