Пуни терени иза југа Маракане на “Отвореном дану”

88

На теренима наше Омладинске школе одржан је “Отворен дан“ за сву заинтересовану децу рођену од 2009. до 2012. године која желе да буду део Црвене звезде.

“Отворени дани“ у Зрењанину, Шапцу и Краљеву, у сарадњи са Пролетером, Фениксом и Аполоном, прошли су успешно.

На теренима иза југа Маракане окупило се 166 дечака који су имали заједнички циљ – да буду део Црвене звезде. Под командом тренера из нашег омладинског погона, Данила Тешића, Милана Савковића, Славише Шуше и Ивана Гајића, на једној страни терена, тренирали су дечаци рођени од 2009. до 2012. године, док су одвојени од њих, под будним оком Славена Проговечког тренирали голмани тог узраста.

Презадовољан сам одзивом дечака за отворени тренинг који смо организовали на нашим теренима. Најбољи на тестирању, добиће шансу на затвореном тренингу и тиме ћемо завршити јесењи циклус “Отворених дана” које смо пре овога организовали у Зрењанину, Шапцу и Краљеву. То ће бити сјајна прилика за талентоване дечаке који су скренули нашу пажњу да добију прилику да направе корак више и да једног дана буду део Црвене звезде – рекао је Владимир Цвјетићанин, координатор базе Омладинске школе нашег клуба.

Први део тренинга обухватио је тестирање моторичких способности малишана, а други део се базирао на фудбалу. Тренери су константно указивали дечацима на шта требају да обрате пажњу, а они су их помно слушали и прихватали њихове савете. Са трибина су осим подршке у виду својих родитеља, имали и додатну мотивацију у лику Владимира Петровића Пижона, легенде нашег клуба.

Владимир Цвјетићанин истиче да је задовољан оним што је видео од дечака, не само у Београду, већ и у нашим регионалним центрима.

Сарадња са регионалним центрима која је успостављена је сјајна ствар за наш клуб. Не очекујемо да се одмах виде велики резултати, али гледамо ширу слику и имамо дугорочан план по питању сарадње са Пролетером, Фениксом и Аполоном. Наша жеља је да у наредних десет година имамо стабилност у том односу и да резултати из године у годину буду све бољи. Позитивно је што смо за већину дечака који су се добро показали на тестирањима, већ знали и то говори да темељно радимо наш посао. Наставићемо да два пута годишње организујемо овакве врсте тренинга и да пружамо прилику талентованој деци да се опробају у Црвеној звезди – подвукао је Цвјетићанин.

Следећи отворени тренинзи у организацији Омладинске школе Црвене звезде, биће одржани током пролећа 2020. године.

Претходни текстШамот 65 – Црвена звезда 19:25 (6:9)
Следећи текстЗвезда убедљива у Земуну