Иза југа Маракане – Освојена и Италија

72

Изабраници Данила Тешића, рођени 2009. године, освојили су престижан турнир у италијанском Кормонеу и тиме постали још једна генерација наше Омладинске школе која је у последњих месец дана „донела“ пехар из иностранства.

Наши бисери рођени 2009. године освојили су турнир у Италији у конкуренцији са неким од највећих клубова са „Чизме“. На „Кормоне купу“ учествовали су тимови попут Јувентуса, Интера и Милана, а наши претпетлићи су успели да међу свим тим екипама освоје прво место и врате се у Београд са трофејем.

Пулени Данила Тешића су се као први у својој групи пласирали у финалну фазу заједно са Болоњом, Удинезеом и Спалом. Црвено-бели бисери су савладали Удинезе (3:1) и ремизирали са Болоњом (1:1) и Спалом (2:2), те са највећим бројем бодова у односу на остале, освојили турнир у Кормонеу.

Имали смо сјајан приступ турниру, дечаци су озбиљно схватили своје обавезе и испоштовали све међусобне договоре. Показали смо се у добром светлу, играли смо леп фудбал и могу да будем задовољан приказаним. Конкуренција је била велика, али успели смо да за нијансу будемо бољи од клубова из Италије и да на тај начин освојимо прво место. Рад у базичним категоријама је врло битан, јер је то основа и ту се праве први кораци са дечацима који ће једног дана носити сениорски дрес нашег клуба. Честитам мојим играчима на освојеном турниру и захвалио бих се људима из стручног сектора на подршци – изјавио је Данило Тешић.

На феноменалне резултате које бележе наше млађе селекције на међународним турнирима осврнуо се и координатор базе наше Омладинске школе, Владимир Цвјетићанин.

Турнир у Италији је врло квалитетан и драго ми је што смо и у таквој конкуренцији показали да смо најбољи. Хвала организаторима на сјајним условима и надам се да ћемо поново бити гости код њих. Резултати које остварујемо, не само на овом, већ и на другим турнирима показују да добро радимо, да идемо у правом смеру и да наш клуб има сјајну будућност у својој Омладинској школи – подвукао је Цвјетићанин.

Фудбалери који су освојили турнир у Италији су: Вукашин Тамбурић, Александар Кахриман, Андрија Матић, Филип Димитријевић, Матеја Грбић, Димитрије Адамовић, Павле Адамовић, Петар Ресетар, Матеј Стрика, Матеј Декет, Немања Цвитко, Милан Видић, Наум Перовић и Андрија Аћимовић.

Претходни текстДегенек: Показали смо карактер
Следећи текстЧланови бесплатно на Мачву