Бајерн Минхен – Црвена звезда 3:0 (1:0)

233

У оквиру првог кола групне фазе Лиге шампиона, Црвена звезда је поражена од минхенског Бајерна (3:0).

Шеф стручног штаба нашег тима за сусрет са Бајерном у Минхену није могао да рачуна на Милана Родића који је због повреде остао у Београду, а прилику да дебитује за Црвену звезду у европским утакмицама добио је Раџив ван Ла Пара.

У уводним минутима меча видели смо интересантне нападе на обе стране. Прилику за Бајерн имао је Кутињо упутивши ударац са дистанце који су блокирали наши дефанзивци, док је на другој страни Ван Ла Пара повукао контру, али је пас ка Марину пресечен. Велико узбуђење пред голом Бајерна догодило се у 16. минуту меча, када је шутирао наш капитен са двадесетак метара, а лопта се одбила до Павкова који је пао после контакта са Зулеом, међутим судија Мејден није показао на белу тачку.

Покушали су на другој страни домаћи преко расположеног Кутиња који је шутирао у 21. минуту из дотрчавања са ивице казненог простора, али лопта одлази тик изнад пречке. Пет минута касније, успео је Јованчић да задржи лопту на средини, те да промени страну и проигра Жандера који је феноменално протрчао и шутирао са више од 20 метара, али поред гола. Црвено-бели су наставили да прете из контра-напада, прво је Марин покушао да разигра наше нападаче, али је његов пас пресечен, након чега је уследио центаршут Гобељића, али и интервенција дефанзивне линије Бајерна.

Ипак, у 34. минуту, Перишић је центрирао са леве стране директно на Комана који главом шаље лопту у мрежу и доводи Баварце до предности. Лопта је и у 40. минуту завршила иза леђа Борјана, али је Кутињо из офсајда постигао погодак. На другој страни су црвено-бели поново покушали преко Марина, али је његов покушај са леве стране завршио у рукама Нојера.

Други део игре започет је слично као и први, ударцем Кутиња са дистанце, с тим да овај пут Бразилац није изблокиран, већ је његов шут отишао преко гола. Прилика за Бајерн и у 53. минуту када се Толисо сјајно убацио по десном боку и погодио стативу. Узвратили су изабраници Владана Милојевића у следећем нападу, Марин је одиграо феноменалан пас без гледања за Гарсију , али Зуле успева да интервенише и пошаље лопту у корнер, након кога је Гобељић покушао ударцем из велике удаљености, али непрецизно.

Поново је Марин био архитекта Звездиног опасног напада. Одиграо је прецизну лопту за Жандера који се сјајно убацио по левој страни, ушао у казнени простор и шутирао, али преко гола. Узвратили су офанзивци Бајерна, Перишић је спретно реаговао у 65. минуту на пас Кимиха и погодио пречку, лопта се одбила до Левандовског, али ударац пољског нападача одлази преко гола.

Играо се 78. минут када су црвено-бели могли да дођу до изједначења. Стигао је Гарсија лопту која је већ виђена у гол-ауту, вратио је за Ван Ла Пару који је одиграо за Марина, а наш капитен је упутио пласиран ударац са шеснаест метара који је завршио тик поред стативе. Немачки шампион је удвостручио предност у 80. минуту када се Левандовски спретно снашао у шеснаестерцу и послао лопту у мрежу нашег тима. Трећи гол за Бајерн постигао је Милер, када је након уигране акције из прекида, изашао сам пред Борјана и матирао га, чиме је и завршен сусрет у Минхену.

Бајерн Минхен – Црвена звезда 3:0 (1:0)

Стадион: Алијанц Арена. Гледалаца: 70.000. Судија: Боби Мејден. Стрелци: Коман у 34. Левандовски у 80. и Милер у 90. минуту. Жути картони: Дегенек, Вулић(Црвена звезда).

Бајерн Минхен: Нојер, Кимих, Зуле, Павар, Ернандез, Толисо (од 65. Мартинез), Алкантара, Кутињо (од 83. Милер), Перишић (Гнабри), Коман, Левандовски.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Милуновић, Дегенек, Жандер, Кањас, Јованчић (од 61. Вулић), Марин, Гарсија (од 83. Вукановић), Ван Ла Пара, Павков (од 70. Боаћи).

Претходни текстЂорђевић: Могу да будем задовољан
Следећи текстМилојевић: Идемо даље