Црвена звезда шампион Србије на кружним стазама

75

Возачи Црвене звезде освојили су пету шампионску титулу у историји клуба на кружним стазама, а девету укупно.

Екипа која је наступила на кружним стазама за АКСК Црвену звезду доноси нашем клубу трећу узастопну титулу шампиона и уједно Златну кацигу које једно од највећих признања код нас. Треба похвалити комплетан састав на челу са председником уједно и возачем Тошић Александром, али ћемо овога пута издвојити такмичаре који су освојили титуле и у појединачној конкуренцији.

У класи 2 – Тошић Часлав
У класи 4 – Филиповић Драган

Уједно се захваљујемо свима који су били део екипе и помогли да се остваре што бољи резултати.

На жалост, ове године смо наступили са малим бројем такмичара у картингу, а финансије су главни разлог, па нисмо могли да се равноправно боримо са конкурентима.

И поред тога, амбиције клуба су биле велике, а екипа је успела да се попне на победничко постоље. У наредном периоду ће бити утврђено да ли је то друго или треће место…

Највише бодова за наш клуб је донео Тошић Никола, који је ове године наступао поред домаћег првенства, где се окитио титулом шампиона за 2019. годину, и на великим међународним такмичењима како на европском, тако и на светском нивоу. Поред осталих такмичења, морамо издвојити „Rotax Max Challenge International Trophy“ који се одржао у Ле Ману у Француској. На овој картинг трци је насупило преко 400 такмичара из целога света, а само у класи где је возио Никола, било је пријављено 108 учесника. Као најмлађи такмичар који наступа у овој класи, Никола је заузео 23. место у Б финалу и вратио се са једним огромним искуством. Борба са возачима из фабричких тимова, који су велика имена у овом спорту је првенствено привилегија и част, а и једна велика школа за будућност.

Ишчекујемо следећу сезону са новим изазовима и надамо се још бољим условима па тако и резултатима.

Претходни текстЦрвено-бели отпутовали у Атину
Следећи текстУ сусрет противнику – Бајерн Минхен