Ветерани одиграли хуманитарни меч у Бања Луци

39

Пред пуним Градским стадионом у Бања Луци одиграна је ревијална утакмица ветерана Борца из Бања Луке и Црвене звезде, а све у циљу подизања свести о значају повећања наталитета у Републици Српској. Пријатељски сусрет два клуба организовала је фондација “Дјеца нам се рађала”.

Ветерани Црвене звезде одиграли су ревијалну утакмицу против легенди фудбалског клуба Борца из Бања Луке у којем су црвено-бели славили резултатом 3:0, али је резултат свакако у другом плану. Стрелци за наш тим били су Марковић, Шкорић и Васиљевић. Дуелу ветерана претходила је утакмица лекара и новинара Републике Српске.

За Црвену звезду су овом мечу наступили: Радивојевић, Јанковић, Рајевац, Мариновић, Ђукић, Шкорић, Петровић, Караси, Роквић, Ђуровски, Шкорић, Марковић, Васиљевић.

Владимир Петровић Пижон поносно је истакао што учествује на данашњем хуманитарном сусрету ветерана, а све у циљу промоције наталитета.

Поздравио бих посетиоце који су дошли данас у великом броју. Драго ми је да смо управо ми позвани да учестујемо у овој хуманитарној утакмици који има за циљ повећање наталитета Републике Српске. Пресрећан сам што ћу дати допринос и што сам у публици видео старије, али и млађе заљубљенике у фудбал. Надам се да смо дали допринос овој акцији и улепшали Бањалучанима овај дан – рекао је Пижон.

Легенда Црвене звезде Драган Џајић рекао је да су ветерани радо прихватили позив да учествују у хуманитарној акцији. Такође, Џајић је извео и почетни ударац на данашњем мечу.

Захвалио бих се доктору Ђајићу на овом позиву. Црвена звезда је без проблема прихватила да учествује у овој хуманитарној акцији. Драго ми је да боравак протиче у једној изванредној атмосфери, нисмо ни сумњали да ће бити другачије. Срећан сам што је све прошло онако како је планирано. Ово не значи да ћемо последњи пут доћи у Бања Луку. Наш клуб ће се увек радо одазвати оваквим хуманитарним акцијама којих треба да је што више.

Председник Фондације “Дјеца нам се рађала” Владо Ђајић презадовољан је чињеницом да се велики број људи одазвао позиву.

Ово је радостан дан за клинички центар и Бања Луку. У посети су нам легенде Црвене звезде и југословенског фудбала. Драго ми је да су се становници Бања Луке одазвали у великом броју и одгледали данашњи ревијални меч између ветерана Црвене звезде и Борца, а пре тога утакмицу између лекара и новинара из Републике Српске. Поред мера које спроводи Влада Републике Српске, потребно је укључење сваког појединца, па смо због тога оформили фондацију „Дјеца нам се рађала“ и позвали све становнике да дају свој допринос.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић рекао је да су деца будућност сваке земље и захвалио се домаћинима да позиву који ће увек прихватити.

Када год дођемо овде, сретнемо велики број навијача Црвене звезде. Мислим да много становника овог краја долази на мечеве на нашем стадиону. Господин Ђајић је дуго планирао овај сусрет ветерана и драго ми је што је све успешно завршено. Надам се да је ово добар почетак великог посла који нас чека, јер без рађања деце нема перспективе ни у једном народу, а надам се да ће малишани из овог краја заволети црвено-беле боје – закључио је Мијаиловић.

Претходни текстМаја Огњеновић у посети Црвеној звезди
Следећи текстМилојевић: Очекујем сјајну подршку