Војска Србије угостила Црвену звезду

62

ФК Црвена звезда имао је посебну част да првотимце, стручни штаб и председника клуба угости Војска Србије.

Јутро је за црвено-белу експедицију било резервисано за посету Гарде војске Србије. У једној од најелитнијих јединица Војске Србије наша екипа дочекана је уз високе почасти. Црвени тепих био је постављен за српске шампионе које су на посебан начин поздравили гардисти Војске Србије.

Председника Црвене звезде Светозара Мијаиловића, тренера Владана Милојевића, стручни штаб и фудбалере угостио је командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић.

У дому Гарде генерал-мајор Тодоровић представио је звездашима историју једне од најелитнијих јединица Војске Србије, основане 1830. године.

– Црвена звезда и Гарда имају много тога заједничког. Звезда је један од најстаријих клубова, а Гарда је најстарија јединица Војске. Звезда је најтрофејнији клуб, а гарда једна од најелитнијих јединица Војске. Свет познаје Србију по Звезди, али и по Гарди. Смештени смо на Топчидерском брду, само је километар ваздушном линијом удаљена „Маракана“ од нашег дома. Имамо и заједнички циљ, а то је да на најбољи начин представљамо нашу земљу и грађане Србије – рекао је Тодоровић.

Лепо изненађење припремили су чланове Гарде тренеру Милојевићу. Након презентације о раду њихове јединице генерал-мајор Тодоровић уручио је Милојевићу шапку команданта гарде, која је посебна по томе што на себи има грб.

– Почаствован сам што смо данас овде и неизмерно захвалан на поклону. Срећан сам што су моји играчи, посебно странци, успели да упознају нашу богату историју. Не можете да волите земљу, ако не познајете њену историју – поручио је Милојевић.

Црвено-бели су обишли и цркву Светом великомученику Георгију, која постоји у склопу Гарде. Ту их је дочекао мајор Стеван Стевановић, који им је пожелео много среће и успеха у предстојећим мечевима.

Испред Гарде наша екипа имала је прилику да обиђе импозантне сведоке историје, неке од најлуксузнијих аутомобиле у којима се вози председник некадашње СФР Југославије Јосип Броз Тито.

Са аеродрома Војномедицинске академије хелихоптером је црвено-бела експедиција одлетела до аеродрома у Батајници. У тридесетоминутном лету сви су уживали, а свакако је најлепши део био облетање око Маракане, те су тако наши фудбалери могли да виде стадион из несвакидашњег угла.

На највећем војном аеродрому у Србији, 204. ваздухопловна бригаде дочекала је представнике Црвене звезде. Пилоти су одговарали на сва питања наших фудбалера и потрудили су да им што боље представе сваки авионе. Уследио је летачки програм, где су звездаши уживали у умећу српских војних пилота.

Уследио је и заједнички ручак, а потом су пилоти и фудбалери договорили ново дружење.

Претходни текстУ сусрет противнику – Инђија
Следећи текстИза југа Маракане – Претпетлићи успешни у Грацу