Одличан наступ Страхиње Бунчића на СП у Токију

24

Наш Страхиња Бунчић репрезентативац Србије и првотимац Црвене звезде имао је одличан наступ на Светском првенству у Токију. У категорији до 66 килограма још једном је у националном кимону оправдао поверење. Само мало спортске среће овога пута делило га је од уласка међу седам најбољих.

У конкуренцији до 66 килограма паклена конкуренција. Чак 92 борца надметала су се за титулу шампиона. Вољом жреба Страхиња Бунчић је у првом колу за противника имао Пунтанама Сарасака (Тајланд). Победа у првом колу, а затим и други противник, Нигеријац Исмаела Алхасанеа.

Борца у првом колу решио сам рутински, натерао сам га на три казне. Нигеријца сам бацио на ипон – рекао је Страхиња Бунчић.

О мечу са одличним Украјинцем Богданом Иадовим, у трећем колу СП, првотимац Црвене звезде каже:

Могао сам да уђем у седам најбољих. Цео меч сам контролисао и био сам бољи. Направио сам једнугрешку, коју је мој противник искористио. Контрираоме је у голден скору. Остаје жал јер сам имао могућност да прођем даље и остварим добар резултат – рекао је Страхиња Бунчић.

Спортска срећа овога пута није била на страни српског џудисте иако је током читавог меча био бољи. То је наш Страхиња показао и наГП у Анталији у априлу ове године. У Турској, Бунчић је ефектним ипоном савладао управо Богдана Иадова. Ипак сада у Токију, Украјинац се на жалост реванширао Звездиној узданици за пораз из Анталије.

Штета стварно, у доброј сам форми. Тренер је погодио форму и све се сложило. Ипак није се дало једноставно – био је искрен Страхиња Бунчић.

Одличан наступ на Светском првенству Страхињи Бунчићу донеће вредне бодове за Светску ранг листу.

Идемо даље. Очекује нас даље учешће на такмичењима према распореду. Учинићемо све да се пласирамо на Игре у Токију – рекао је Страхиња Бунчић.

Претходни текстСа Звездом у Евролигу за 5000 динара!
Следећи текстРустам Орујов Звездино појачање за Лигу шампиона