Маракана – Неосвојива тврђава

47

Тим Владана Милојевића је феноменалним играма у Европи поново учинио да Маракана буде неосвојива тврђава. Црвено-бели нису изгубили меч у европским квалификацијама од 2015. године и окршаја са Каиратом.

Колико је подршка навијача и играње на домаћем терену велика предност за Звезду, сведочи то што на свом стадиону српски шампион није изгубио у квалификационим утакмицама већ четири године.

Годину дана после сусрета са казахстанским представником у квалификацијама за Лигу Европе, црвено-бели су почели импресиван низ савладавши Валету 2:1. После шампиона Малте, гост на Маракани био је Лудогорец, а упркос чињеници да је наш клуб остао непоражен у 90 минута борбе, црвено-бели су елиминисани у продужецима.

Реми није био довољан ни у сусрету са Сасуолом, јер је пре београдских 1:1, наш тим поражен у Италији (3:0).

Наредна година донела је знатно више успеха. Предвођени Владаном Милојевићем са клупе, фудбалери Звезде су кренули у нове изазове. Победа над Флоријаном (3:0) представљала је почетак низа на који су се надовезали тријумфи против Иртиша (2:0), Спарте из Прага (2:0) и Краснодара (2:1), а покер победа на домаћем терену украсио је пласман у групну фазу Лиге Европе.

Нови искорак Звезда је направила слдеће године, па је после победа над Спартаксом (2:0) и Судувом (3:0), а онда и ремија против Спартака из Трнаве (1:1) и Салцбурга (0:0), обезбедила место у групној фази Лиге шампиона.

Са истим циљем тим Владана Милојевића кренуо је и у овосезонске квалификације и до сад направио три од четири корака. Савладани су Судува (2:0) и Хелсинки (2:1), док су против Копенхагена одиграли утакмицу без победника (1:1).

Девет победа и пет ремија представљају импресиван учинак који је проузроковао три узастопна пласмана у групну фазу европских такмичења.

Нови успех пред звездашима наш тим ће покушати да оствари против Јанг бојса, у уторак од 21 час у оквиру реванш меча плеј-офа за Лигу шампиона.

Претходни текстОсам голова кадета у тријумфу над Војводином
Следећи текстТомане: Играмо за радост наших навијача