Гарсија: Дошао сам у велики клуб

56

Црвена звезда је данас у Медија центру стадиона “Рајко Митић”, представила новог фудбалера Матеа Гарсију, који је у редове нашег клуба стигао из шпанског Лас Палмаса.

Медијима се први обратио спортски директор Црвене звезде Митар Мркела који је истакао да је врло задовољан што је наш клуб успео да доведе аргентинског офанзивца и поред велике конкуренције коју је имао у европским клубовима.

Ради се о играчу који има искуство играња у Примери, Сегунди, па и у Грчкој где се прошлогодишњим партијама наметнуо Црвеној звезди. Играо је сјајно у Арису, био је на мети многих европских клубова, и драго ми је да се одлучио за нас, јер је он профил играча каквог смо тражили. Гарсија је крило које има брзину и може да освоји простор, а уједно се добро сналази и на малом простору и у фази одбране што је врло битно за тренера Милојевића. Верујем да ће бити велико појачање и да ће прирасти за срце свим навијачима – изјавио је Мркела.

Новајлија из Лас Палмаса, изнео је прве утиске по доласку у клуб и истакао да је ово велики корак у његовој каријери.

Веома сам срећан и узбуђен што сам дошао у Звезду. У клубу сам већ три дана и утисци су веома позитивни. Јасно се види да је ово велики клуб, и драго ми је што ћу бити члан екипе и имати могућност да допринесем, те да на личном нивоу напредујем. Ово је велики корак у мојој каријери – рекао је Гарсија.

Наш клуб у среду од 21 час очекује утакмица против Јанг бојса, а Аргентинац верује да ће добити шансу на том сусрету.

Имам велику жељу да помогнем екипи и да се што пре наметнем. Нисам потпуно спреман, јер долазим након предсезоне из Лас Палмаса, али се физички осећам веома добро. Покушаћу да се до утакмице што боље упознам са екипом и да допринесем колико сам у могућности. Тренер ми је рекао да је његова идеја да помогнем екипи у среду, али још увек не знам да ли ћу почети утакмицу или ћу ући са клупе.

Нови Звездин крилни нападач, истакао је да је идеја тренера Милојевића пресудила да дође у наш клуб.

Дошао сам овде са великом жељом да помогнем екипи. Добио сам препоруке од свих у вези Звезде, и знам да се ради о великом клубу. Разговарао сам са тренером, свиђа ми се његова идеја и зато сам изабрао да дођем. Постојало је интересовање Олимпијакоса, али интерес Звезде је оно због чега се овде. Желим да Звездина учешћа у Европи постану реалност.

Гарсија је напоменуо да је веома задовољан оним што је видео од црвено-белих у двомечу против Копенхагена, као и да се радује сарадњи са капитеном Марином.

Имамо веома добре техничаре и играче који су способни да задрже лопту у свом поседу. Играмо своју игру и имамо сјајан тим. Екипама које долазе у Београд је веома тешко да играју, због наших сјајних навијача, а у Копенхагену смо показали да можемо и на гостовањима да будемо добри. Веома сам срећан што ћу сарађивати са Марином, он је феноменалан играч, и доста сам слушао о њему. Ради се о искусном играчу са којим ћу као и са свим другим саиграчима покушати да остварим што бољу сарадњу.

За сам крај, Гарсија је навео да је слушао о вечитом дербију, као и да је срећан што ће имати прилику да игра у српском шампионату.

Од када сам овде, сви ми причају о дербију, и знам колико тај сусрет значи навијачима. Волим да играм велике утакмице, и једва чекам да видим како ће то изгледати. Не знам много о фудбалу у Србији, али пратио сам Звезду у европским такмичењима. Ипак, ово је ново искуство за мене и срећан сам што ћу играти у српској лиги – завршио је Гарсија и додао да је број 11 узео због успешне сезоне у Арису.

Претходни текстПовратак из Вршца, следе прве провере
Следећи текстУз искуство претходника до Лиге шампиона