Милуновић: Борбено и нападачки и на гостовању у Копенхагену

52

Ремизирали су 1:1 у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона Црвена звезда и Копенхаген. Пред реванш који је заказан за уторак, 13. август, у Копенхагену штопер црвено-белих Немања Милуновић истиче да ће његов тим дати све од себе да понови добру игру из Београда и обезбеди пролаз даље.

Свакако нам је лакше пошто смо већ одиграли једну утакмицу са њима па их боље познајемо, мада је наш стручни штаб и пре првог сусрета одрадио фантастичну видео анализу и знали смо све њихове јаче стране, као и где су слаби и рањиви. После ремија знамо шта треба да радимо, морамо да дамо гол у гостима како бисмо прошли. Надам се да ћемо у томе успети – рекао је Милуновић.

На Маракани екипа коју предводи Солбакен није имала ниједан шут у оквир гола из игре.

– Наравно да нам је свима и даље криво због пенала, посебно када знамо да им нисмо дозволили да направе ниједну праву шансу током свих 90 минута. Надам се да ћемо пођеднако дефанзивно играти и у гостима. Сигурно они мало другачије играју на домаћем терену, те ћемо и ми морати да променимо неке ситнице за реванш, али корачамо сигурно ка циљу. Верујемо у пролаз даље, верујемо у спортски инат. Чар спорта је управо у томе што су утакмице неизвесне. Један постигнут гол нас води даље, свесни смо тога.

Милуновић је имао прилике, поред тренинга, да се и на утакмици уигра са повратником у црвено-беле редове Милошем Дегенеком.

– Добро функционишемо у тандему, видело се то на мечу поритв Копенхагена у Београду. Данци ће сигурно поново играти са два шпица и, који год штоперски тандем да се нађе на терену, мораће међусобно да се коригују, фудбалским речником.

Највећа снага ће, као и на свакој утакмици до сада, нашим фудбалерима бити навијачи.

Уверио сам се да није битно да ли играмо код куће или на страни, наших навијача има свуда на свету. Они су заиста дванаести играч, прави ветар у леђа. Чују се и на сваком госовању па сам уверен да ће доћи да нас подрже и у Копенхагену. Потрудићемо се да их тамо обрадујемо – закључио је Милуновић.

Претходни текстВише од 100 Зрењанинаца учило од Црвене звезде
Следећи текстВетерани гостовали у Зворнику