Звезда конкретнија и организованија у мечу са Данцима

28

Статистички параметри показују да смо у јучерашњи дуелу са Копенхагеном одиграли одличан меч. Екипа Звезде је била организованија и конкретнија, док је у дефанзивни приказана чврстина и сигурност.

Црвена звезда ремизирала је са Копенхагеном (1:1) у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, али показала значајно бољу и организованију игру од противника из Данске, о чему говоре три важна параметра.

Наш тим је на утакмици имао османаест шутева према голу голмана гостију, од којих су пет ишли у оквир гола, док су гости имали шест шутева од којих је само један ишао у оквир Борјановог гола. То је био ударац из досуђеног једанаестерца из ког су шампиони Данске дошли до нерешеног исхода.

Да смо били много чвршћа и доминантнија екипа сведочи податак о дуелима на читавом мечу. Црвено-бели су добили значајан број дуела, од укупног броја 166, екипа Владана Миилојевића добила је 93 дуела док су Данци имали 20 мање (73).

Организованост у дефанзиви показали смо кроз број одузетих лопти. Наиме, наш тим је освојио 44 лопте од чега седам на половини противника. Колико смо добро играли одбрану говори податак да смо противницима од 39 одузетих лопти, дозволили само једну на нашој половини.

Као по речима тренер Солбакена, Звезда је и по статистичким подацима била мало бољи ривал у синоћнем дуелу. Реванш је за седам дана и нема сумње да ће Звезда изгледати још боље иако је прву утакмицу одиграли на одличном нивоу.

Претходни текстКарте за Младост од четвртка у продаји
Следећи текстРаспоред Суперлиге 2019/20