Боаћи: Кад играм за Звезду не плашим се ничега

69

Два гола на три европске утакмице досадашњи је учинак Звездиног голгетера РИчмонда Боаћија. Како истиче спретни нападач одлична физичка припрема игра кључну улогу у добрим партијама.

Када нисам повређен ја сам потпуно другачији фудбалер. По повратку из Кине имао сам много проблема са повредама. Када сам заиста физички спреман увек дајем све од себе. Ако погледате моју каријеру видите да сам увек када сам био здрав играо одлично, тако је било и у Италији. Након опоравка од повреде морам да кренем све поново и то ми тешко пада. Знам да, ако иде овим путем као што је почело, множете много да очекујете од мене. Осећам се одлично – рекао је Боаћи.

Звездин нападач осврнуо се на гол који је постигао на мечу са Хелсинкијем, на асистенцију Мирка Иванића.

– Био је то фантастичан пас. Када смо дошли у свлачионицу питао ме је зашто сам стајао баш на том месту, али нисам имао одговор. Увек се некако нађем на месту на које дође лопта, Бог ме постави управо ту. Честитао сам у свлачионици и Павкову на сјајном голу, одлично је када имате играча који увек може да постигне погодак.

Боаћи је нагласио колика је част за фудбалера да буде део Црвене звезде.

– Када играте у оваквом клубу, када видите навијаче, новинаре и све људе који искрено воле Црвену звезду није вам довољно само да играте, морате да урадите нешто велико. Овде се борите и имате огормну жељу да победите, а тада резултати не могу да измакну. Чак и у граду када сретнете људи они вас воле. Зато је невероватан осећај изаћи на терен и показати људима да желите да победите. Не играм само да бих играо, већ да бих победио. Ако ће побеђивање учинити да наши навијачи долазе у великом броју на утакмице онда морамо да наставимо да побеђујемо.

Овацијама је испраћен са терена на мечу са Хелсинкијем Звездин нападач, када га је у игри заменио Милан Павков.

– То је традиција у Црвеној звезди. Када играте за овај клуб и дате све од себе то је оно што добијете као награду. За мене је Србија земља у којој људи воле фудбал као и у Гани. Када Играте у тиму са оваквом трдицијом увек морате да дајете све од себе. Овде навијачи извлаче то најбоље из вас. Када сам изашао из игре једина ствар за коју сам се молио јесте да постигнемо други гол. Тај погодак нам много значи. Умало да поломим ногу колико сам скочио од радости када је Павков дао гол. Када сам на клупи много сам нервознији него на терену.

Не штеде противнички фудбалери на терену Ричмонда Боаћија.

– Од када сам дошао у Звезду шта год да радим на терену, на неки начин натерам противничке фудбалере да буду груби према мени. Противници ће или д ате „претуку“ или да покушају да те уплаше, али ја сам из Африке, ништа не може да ме уплаши, осим ако ме лав јури, мада можда бих био бржи и од лава. Мораће да се труде још више ако желе да ме уплаше.

Звездин голгетер не крије велике амбиције свог тима.

– Верујем да ћемо се пласирати у Лигу шампиона, већ смо успели у томе, зашто не можемо опет? Једино што треба јесте да будемо потпуно фокусирани и да не узимамо ниједну утакмицу здраво за готово. Ако имам прилику да постигнем десет голова на утакмици ја ћу то урадити. Некада немате среће, али, ко год да чита овај интервју, важно је да зна да ако верујемо и исправно размишљамо можемо све. Порто је освојио Лигу шампиона, нису имали најбоље играче, али су се борили и веровали су у то. То морамо и ми да урадимо. Када видите тренера који је поред терена као лав и ви желите да будете као он. Код нас је ситуација баш таква. Неће бити лако, али успећемо.

Боаћи се осврнуо и на игре прошлогодишњег најбољег стрелца наше екипе.

Бен и ја смо браћа, иако сам ја из Гане, а он са Коморских острва. Имамо исти дух. Ако имате играче као што су Бен и Марин поред себе на терену довољно вам је да само тренирате напорно, јер знате да ће вам на терену дати толико добру лопту па вама остаје само да је спроведете у мрежу. Црвена зевзда није тим који се базира на само једном играчу. Сваки наш фудбалер може да постигне гол. Вукановић је ушао и решио вечити дерби. Бог нам је свима дао дарове, сваком другачији. Мој је да могу да постигнем гол без много борбе. Неко се бори и постигне гол. Верујем да ће Бен постићи гол већ на следећој утакмици и да ће је решити. Док сам био у Кини гледао сам како Бен из утакмице у утакмицу даје голове. Сада је више фокусиран на тачне пасове и асистенције – закључио је Боаћи.

Претходни текстВелика победа Кузме, утакмица се наставља!
Следећи текстМилојевић: Очекујем квалитетан дерби кола