Јанко Гемаљевић прво појачање

256

Голман Јанко Гемаљевић прво је појачање РК Црвена звезда за наредну сезону.

Међу стативама Звездиног гола у наредној сезони стајаће Јанко Гемаљевић. Гемаљевић је рођен 1994.године у Крагујевцу, где је и започео каријеру. Након три године у матичном Радничком, преселио се у пожешку Слогу са којом је остварио пласман у четвртфинале Челенџ купа, полуфинале Купа Србије и четврто место у Суперлиги.

Протекле две сезоне је бранио прво у Нишу за Железничар са којим је освојио Куп Србије и пласирао се у СЕХА лигу као вицешампион Суперлиге, а затим прошле сезоне за Нови Пазар, одакле је дошао на Маракану.

190цм високи чувар мреже иако млад има велико суперлигашко и европско искуство. Протеклих шест година брани у Суперлиги, четири године у европских такмичењима, а у сезони за нама је био један од најзаслужнијих за историјски успех Пазараца и пласман у плеј-оф Суперлиге.

РК Црвена звезда након доласка спортског директора Огњена Кајганића и потписивања првог појачања Јанка Гемаљевића у наредном периоду наставља даље формирање тима и активно припремање за нову сезону. О свим даљим потезима клуб ће обавештавати јавност искључиво на клупском сајту и на друштвеним мрежама СД Црвена звезда.

Претходни текстМилојевић: Квалитетна провера
Следећи текстРајић: Шампионски рецепт за успех