Терзић: Успесима смо подигли лествицу

65

Шампион Србије кренуо је данас са припремама за предстојећу сезону, а Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, је пред нове изазове изразио највише амбиције.

Поздравили смо играче и пожелели им здравље, срећу и да понове резултате из прошле сезоне. Наметнули су себи додатни терет, повећали апетит и подигли лествицу очекивања сјајним резултатима. Показали су да су способни и да поседују квалитет за врхунске резултате па сад јавност очекује да исто покажу и предстојеће сезоне – рекао је генерални директор Црвене звезде.

Грб најтрофејнијег клуба са собом носи и највиша очекивања, а за нове изазове црвено-бели ће се припремати у добро познатим базама.

Играчи су отпутовали на Златибор, а по повратку им следи одалзак на други део припрема у Аустријиу. Веома је мало времена да се припремимо за нове изазове, 18. јуна ћемо сазнати противнике у прва два кола квалификација за Лигу шампиона, а већ 9. или 10. јула ћемо званично стартовати на европској позорници. Предочили смо играчима да их очекује паклени темпо овог лета. Ипак, много је лакше него претходних сезона јер имамо оформљен тим. Задржали смо играче и струни штаб који је прошле године изборио Лигу шампиона, тим који је победио Ливерпул. Имамо квалитет. У Анталији сам зимус истакао да смо се тад припремали за лето и да неће бити много играча које ћемо довести у овом прелазном року. Подсећам, ми смо Марина, Боаћија и Чаушића довели после пласмана у Лигу шампиона, а зимус Милуновића, Гајића, Иванића, Јирку… Већ тад смо практично одрадили прелазни рок тако да нас током овог очекује пре свега много рада на тренинзима и враћање страсти и енергије коју су играчи имали прошле јесени, а изгубила се овог пролећа. Нисам задовољан како је Звезда изгледала у другом делу сезоне, деловали смо као издуван балон. Можда је томе допринела чињеница да смо рано одбранили титулу и да нисмо имали квалитетног противника, међутим тај губитак страсти и енергије је довео до пораза у финалу Купа Србије. Мислим да је то добра опомена да, без обзира на квалитет који имамо, ако не будемо фокусирани и посвећени 100% нашим обавезама квалитет није гаранција трофеја, а нама је циљ у овој и свакој наредној сезони освајање шампионских титула – истакао је Терзић и осврнуо се на евентуална појачања:

Најчешће питање у прелазном року је кога доводимо. Не можемо да играмо са 14 играча на терену, а на свакој позицији имамо по два или три фудбалера у конкуренцији. Неће бити много промена, можда је у две линије потребан по један играч и тиме бисмо комплетирали играчки кадар. Не волим много да причам о именима и фудбалерима које нисмо довели, али бројни су фудбалери које медији везују за наш клуб током прелазног рока. Милојевић је тренирао Хафеза у Омонији и он је његова жеља на позицији левог бека с обзиром на то да имамо одређена интересовања за Родића. У случају одлазака имамо списак играча које смо скаутирали овог пролећа, али не планирамо да доводимо нападача. Довели смо Панкова јер нам је такав профил штопера био потребан, брз и компатабилан са нашим дефанзивцима. Можда ангажујемо још и дефанзивног везног фудбалера, али нећемо доводити играче по сваку цену.

Генерални директор Звезде резимирао је и ситуацију по питању интересовања клубова за играче шампиона Србије.

Тржште одређује ко ће отићи, а у овом моменту наинтересантнији играч за европско тржиште је Јовељић. Европски клубови на нашим просторима препознају само младе игрче као неку ведност и у овом моменту водимо одређене разговоре са клубовима у вези младог нападача. Има доста заинтересованих, а да ли ће бити цена какву медији предвиђају или не зависи од понуде. Сваки играч вреди онолико колико је неко спреман да плати за њега. Са друге стране, играчи кои који представљају костур тима сигурно остају и не долази у обзир да се преговара о њиховим одласцима.

Конкуренцију су појачала и Звездина деца стасала у црвено-белој филијали Графичару која има све конкретнију улогу у стварању првотимаца шампиона.

Потребно је организационо, стручно и играчки подићи Графичар на виши ниво. У Графичар ће отићи 3-4 најталентованија играча из омладинске школе и овог лета. Звезда Б је филтер ка првом тиму Црвене звезде. Прошло је време кад су играчи могли из омладинске школе да одмах уђу у први тим . Подигли смо своје захтеве и фудбалери ни биолошки нису спремни за први тим Звезде. Графичар је у великој мери помогао и младим играчима који су данас овде, Николићу, Гаврићу, Станојеву, Конатару и Станковићу. Ко ће отићи на припреме у Аустрију, а ко ће се вратити у Графичар видећемо. У овом моменту Вељко Николић има највише шанси да остане на располагану тренеру Милојевићу.

У будућем периоду саиграчима ће се прикључити и репрезентатвци, међу њима Филип Стојковић и Мирко Иванић чија је одлука да не играју за Црну Гору против такозваног Косова изазвала бројне реакције.

То је била њихова одлука. Нисам за мешање спорта и политике, али мислим да је ово специфична ситуација. Вероватно су Иванић и Стојковић имали разговоре са породицом и пријатељима и на основу тога одлучили. Нису консултовали клуб кад су одлучили да играју за репрезнтацију Црне Горе, па тако нису ни сад. То је њихова лична одлука и право, а клуб је ту да подржи сваки њихов избор – рекао је Терзић уз коментар пораза репрезентације Србије на гостовању Украјини: – Ми Срби смо народ склон лакој еуфорији, али и одласку у другу крајност и бацању у блато. Не могу пласман на Светско првенство, прво место у групи Лиге нација и све што се лепо догоди да се после једног пораза поништи и заузме негативан став. Кратак је период између утакмица са Украјином и Литванијом и сматрам да треба пружити подршку репрезентацији да победи Литванију па од уторка направити добру анализу зашто је све деловало тако у Украјини.

Претходни текстМилојевић: Крећемо из почетка
Следећи текстЗвезда ТВ | Старт шампиона