Јелић: Звездина фабрика првотимаца

61

Успехе првог тима Црвене звезде испратили су резултати Звездине школе. Најстарији бисери који стасавају иза југа Маракане као Графичар су се пласирали у Прву лигу Србије, добили смо још две селекције на државној позирници захваљујући успесима бисера који су играли за кадете и омладинце наше филијале, а базу талената ће прошитити и регионални центри са којима је озваничена сарадња.

Осврт на учињено у Омладинској школи Црвене звезде, током сезоне на измаку повод је за задовољство свих запослених, међу њима и Николе Јелића, главног тренера у црвено-белој школи.

Презадовољан сам оствареним током сезоне иза нас. Фокус је био на индивидуалном развоју играча. Школа за циљ има стварање будућих првотимаца и стреми ка томе. Успеси сениорског тима подигли су критеријум и у млађим категоријама па се трудимо да свскодневно подижемо квалитет рада – истакао је Јелић.

Посебсн успех остварили су црвено-бели таленти који су као Графичар освојили Кадетску лигу Београда и Омладинску лигу Београда.

Од јесени ћемо имати по две екипе у најквалитетнијим такмичењима кадета и омладинаца чиме смо додатно проширили базу талената. Такође, унапредили смо скаутинг мрежу потписивањем сарадње 70 школица фудбала и отварањем три регионална центра. Подигли смо квантитет, али и квалитет увођењем додатног усавршавања деце кроз индивидуални рад и рад са психологом.

Јелић се осврнуо и на промене у тренерском кадру.

Омладинце Црвене звезде ће у наредној сезони водити Славољуб Ђорђевић, а кадете Марко Неђић. Јуниоре Графичара, као и до сад ће предводити Дејан Симић, док ће за кадете Графичара бити задужен Милош Бојанић. Тренерски кадар појачали су и Немања Бадњаревић, координатор за физичку припрему и Бојан Јоргачевић, координатор тренера голмана На крају сезоне завршпила се сарадња са Николом Пуачом, Николом Перишићем, Михајлом Трајковићем, Александром Ћурчићем, Пеђом Добрићем и Стефаном Радуловићем. Њима желимо много среће у наставку каријере уз наду да ће им искуство стечено у Црвеној звезди бити од великог значаја.

Главни тренер Звездине школе захвалио се и свим сарадницима.

Успеси које постижемо не би били могући без слуха руководства Звезде на челу са Звезданом Терзићем, Светозаром Мијаиловићем, Стефаном Пантовићем и Митром Мркелом. Захвалност дугујем и председнику Графичара Слободану Говедарици, као и шефу стручног штаба Звезде Б Милији Жижићу. Посебно бих истакао сјајну сарадњу са првим човеком наше школе, директором Драганом Младеновићем – нагласио је Јелић.

Претходни текстОбележено 30 година од европске титуле
Следећи текстФинале од понедељка, бесплатно на трибине!