Звездини голмани мајстори за пенале

200

Црвено-бела дефанзива показала се током недавно завршене сезоне у најбољем светлу, а феноменални голмани шампиона Србије били су тешко решива енигма нападачима чак и са беле тачке.

Сјајни голмани Црвене звезде бриљирали су током успешне сезоне, а одличан утисак посебно краси учинак наших чувара мреже прликом једанаестераца и одбране четири од осам пенала.

Милан Борјан, био је тешко савладив како на домаћој тако и на интернационалној позорници, а од шест пенала, приликом два је успео да сачува мрежу.

Канадског репрезентативца са 11 метара су савладали Дабур, Салах, Гомеш и Златановић, док је из пенал окршаја као победник излазио против Манеа и Годала.

Ударац фудбалера Спартака из Трнаве није завршио иза леђа сјајног голмана захваљујући пречки, а Борјан је голманске вештине у потпуности демонстрирао зауставивши шут Манеа на Енфилду.

Феноменалан учинак има и Зоран Поповић који је одбранио пенал Бојовићу у 25. колу Супрлиге у сусрету Младости и Црвене звезде. Осим приликом интервенције на гостовању у Лучанима, Поповић је доказао да је стручњак за одбране једанаестераца и у пријатељском дуелу против Работничког. Наш голман, одбранио је ударац Илијоског и дао значајан допринос на путу до победе у контролном дуелу.

Претходни текстПет јуниорки на списку за ЕП
Следећи текстЦрвено-бели јуниори се вратили из Кине