Звезда – најубедљивији шампион у Европи

72

Крај маја донео је завршетак шампионских трка у већини европских земаља. Чак 39 држава крунисало је шампионе у последњих неклико недеља, а међу бројним првацима Црвена звезда је клуб који је до државног трона стигао на најубедљивији начин, односно освојивши највећи проценат бодова.

Шампион Србије од могућих 111 бодова освојио је 102 односно 91,9% по чему је на првом месту међу свим првацима држава на Старом континенту. Чету Владана Милојевића у стопу прати ПАОК. Грчки шампион освојио је 91,1% бодова, док је трећи по проценту освојених бодова Тре Пене, првак Сан Марина са 89,7%.

Украјински Шахтјор постао је првак освојивши 86,4% бодова, Манчестер ситију је у трци са Ливерпулом било довољно 85,9% да одбрани круну, а преко 85% бодова освојили су још Бенфика (85,2) и Динамо из Загреб (85,1).

Занимљив податак из црвено-беле перспективе је да је Црвена звезда, уколико не рачунамо поделу бодова, једини клуб на старом континенту који је освојио троцифрен број бодова упркос чињеници да је у многим шампионатима одигран исти број утакмица или чак једна више.

Импресиван шампионски пут украсило је 97 погодака, односно 2,6 по мечу, по чему је Црвена звезда пета у Европи иза Ајакса (3,5), Бенфике (3,02), Пари Сен Жермена (2,76) и Диделанжа (2,7), а испред Бајерна из Минхена (2,58), Манчестер ситија (2,5), Барселоне (2,36) и још прегршт шампиона.

Претходни текстАња Обрадовић бронзана у Лајбницу
Следећи текстЗвезда ТВ | Један је Милијаш Ненад