Међународни камп „Фудбал за пријатељство“

60

Млади учесници завршних дешавања седме сезоне међународног, друштвено-одговорног програма „Фудбал за пријатељство“ у организацији компаније Газпром, упознали су се у Међународном кампу пријатељства у Мадриду и обучавају се у хуманитарном и спортском програму.

Током предавања у школи девет вредности, млади учесници креираће заједничке пројекте посвећене вредностима “Фудбала за пријатељство”. Такође ц́е присуствовати предавањима и радионицама познатих спортиста, новинара и стручњака из других области, а познати британски уметник Бил Аспреј поделиће своје знање с децом. Аспреј је илустратор чувеног стрипа „Љубав је…“ и маскоте „Фудбала за пријатељство“ – пса Фредија и мачке Фриде. Он ц́е помоц́и младим учесницима да овладају основама илустрације.

Већ неколико година учествујем у пројекту, а сваке године дивим се атмосфери у Међународном кампу пријатељства. Када видим младе учеснике програма како тренирају заједно и како се друже, почињем да верујем у срећну и мирну будуц́ност пуну невероватне креативности и откриц́а која је пред њима – каже Аспреј.

Признати професионалци фудбалског света и учесници претходних сезона програма који су вец́ започели своје успешне каријере, спровешц́е тренинг за младе играче. Међу њима је И Лука Марковиц́, некадашњи омладинац Црвене звезде, сада играч Јувентуса, иначе учесник друге сезоне “Фудбала за пријатељство”. Он ће током дружења са децом поделити и своја искуства.

Откако сам сазнао да ћу представљати Србију и Црвену звезду у пројекту “Фудбал за пријатељство”, био сам узбуђен и радовао сам се сусрету са мојим саиграчима. Интересантно је што смо упознали много деце из других земаља и што размењујемо искуства. Пошто су мешовити тимови, важно је да прилагодимо своје стилове како бисмо се уклопили и постали прави тим. Не сумњам да ц́е ми ово искуство помоц́и да усавршим своју технику и вештине тимског рада. Једва чекам да почне турнир – изјавио је Стефан Пјановић, пионир омладинске школе ФК Црвена звезда и један од представника нашег клуба у оквиру пројекта „Фудбал за пријатељство“.

Спортски новинари водец́их светских медија одржац́е радионице за младе новинаре који раде у међународном дечјем новинарском центру „Фудбал за пријатељство“. Ове сезоне млади новинари радиће заједно са професионалним новинарима и креирати своје прве материјале о програму под њиховим вођством.

Међународни форум „Фудбал за пријатељство“ и Светско првенство у фудбалу за пријатељство постац́е централни догађаји у самом срцу Мадрида – на УЕФА терену на тргу „Мајор“, а учесници програма посетиће и финале Лиге шампиона.

Претходни текстЦрвена звезда поново отвара врата
Следећи текстОбележена 28. годишњица Барија