Војводина – Црвена звезда 0:5

92

Још једна победа и титула! Наши фудбалери савладали су Војводину као гости у Новом Саду са убедљивих 5:0 (2:0) у 34. колу Суперлиге и само један тријумф их дели од одбране домаћег трона.

Црвена звезда ће прилику да обезбеди звање новог-старог шампиона имати у недељу, 5. маја, против Младости у петом колу плеј-офа пред својим навијачима!
Епилог дуела на стадиону „Карађорђе“ најављен је од 22. до 25. минута када су мрежу Војводине затресли Павков, и то како, и Вукановић, док су се резервисти Бен и Јовељић као двоструки стрелац побринули за убедљив тријумф.

У случају победе над екипом из Лучана, црвено-бели би направили довољну бодовну разлику у односу на другопласирани Раднички, без обзира на резултате Нишлија до краја сезоне и тако осигурали освајање титуле.

Шеф стручног штаба Владан Милојевић одлучио је да се Војводини од почетка супротставе Борјан, Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић, Чаушић, Јованчић, Вукановић, Марин, Иванић, Павков. Први нешто опаснији напад наших фудбалера ишао је преко Марин са левог крила одакле је убацио лопту пред петерац, Павков ју је закачио главом, Родић вратио до Бабића чија је завршница изостала из непосредне близине.

Војводина је опасно запретила у 10. минуту када се окренуо Бојан Матић и шутирао непрецизно поред Борјанове десне стативе.

Сва остала дешавања на терену успешно су контролисали Милојевићеви изабраници који су у Новом Саду наступали у комплетно плавој опреми. Диктирали су ритам у потпуности, истина, без високог темпа у првом делу првог полувремена и онда су у само три минута виђена два поготка.

Од 22. до 25. минута је Звезда експресно дошла до 2:0 и то уз голчину Милана Павкова! Још једном је наш снажни центарфор демонстрирао колико моћан ударац поседује.

Дуго је лопта била „ничија“, онда је Чаушић главом додао до Павкова, он ју је примирио грудима и пре пада на земљу левицом је са око 20 метара маестрално послао у горњи десни угао. Заиста погодак за ТВ шпице, на какве нас Павков полако навикава.

Вођство смо брзо удвостручили акцијом коју је започео Марин, проиграо је Стојковића и наш десни бек је са десног крила из прве пронашао Вукановића који је, такође из прве, ударцем са око 7-8 метара затресао мрежу домаћина.

Тако је шампион Србије крунисао доминацију у првом полувремену, а могао је и са убедљивијом предношћу да оде на предах. Имали смо шансу и из прекида када је Марин добро центрирао из корнера са десне стране, а Родић главом шутирао мало поред даље стативе.

На старту другог дела виђен је жути картон за Нешковића, јер је симулирањем покушао да изнуди једанаестерац у дуелу са Вукановићем, да би након тога Војводина пропустила две врло добре прилике.

Најпре је Милуновићу прелетела лопта преко ноге, дошла је до Матића кога је Борјан зауставио правовременим истрчавањем, док је у 51. минуту Зукић побегао и искоса са десне стране, са 8-9 метара, шутирао у спољни део мреже.

Узвратио је Јованчић недуго затим са дистанце, са око 20 метара шутирао је слабијом, левом ногом изнад пречке. Звезда је у наставку умирила темпо и умешно чувала стечену предност из првог дела уз контролу дешавања на стадиону у Новом Саду.

Тачно на истеку сат времена игре Бен је заменио Вукановића и тај потез шефа Милојевића допринео је промени резултата. Била је то на делу још једна магија Марина, са око 40 метара је у казненом простору невероватно пронашао Бена који је искоса са леве стране мајсторски заврнуо лопту поред Роцкова и послао је у мрежу.

Чинило се да је акција готова и пре ударца, уместо тога је Бен дошао до 17. поготка ове сезоне у Суперлиги. Свега пет минута на терену у Новом Саду било му је довољно да се упише у стрелце, не и да постави коначан резултат.

Још један резервиста, Дејан Јовељић, нашао је пут до мреже Војводине. Заменио је Павкова у 72. и само шест минута касније погодио мету за 4:0! Марин је извео корнер до Чаушића који је са дистанце снажно шутирао, а наш суперталентовани нападач се нашао на правом месту и са ивице петерца, у маниру искусних голгетера, скренуо лопту иза леђа Роцкова.

Није то било све од Јовељића… У самој завршници судија Миловановић је показао на белу тачку, оправдано, јер је у казненом простору домаћина оборен Јованчића, а Звездин голгетер рођен 1999. године прецизно је извео једанаестерац за коначних 5:0!

Још једна победа и титула!

Војводина – Црвена звезда 0:5 (0:2)

Стадион: Карађорђе. Гледалаца: 10.000. Судија: Милош Миловановић (Ћуприја). Стрелци: Павков у 22′, Вукановић у 25′, Бен у 65′, Јовељић у 78′ и 90+1′(пен)

Војводина: Роцков, Граовац, Веселиновић, Саничанин, Деветак, Митошевић, Ђурић (од 46′ Ђуричин), Милојевић, Зукић (од 82′ Месаровић), Нешковић (од 74′ Срећковић), Матић.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Милуновић, Бабић, Родић (од 79′ Гобељић), Чаушић, Јованчић, Вукановић (од 60′ Бен), Марин, Иванић, Павков (од 72′ Јовељић).

Претходни текстОмладинци и кадети поново на позорници
Следећи текстМилојевић: Гол Павкова се ретко виђа