Звезда у четири шампионске трке

136

Тријумф у Црвене звезде у трећем колу плеј-офа Суперлиге додатно је добио на значају због чињенице да је први пратилац, Раднички из Ниша, ремизирао на свом терену против Чукаричког, па је изабраницима Владана Милојевића потребно још шест бодова у наредна четири кола да одбране титулу.

Црвена звезда четири кола пре краја има шест бодова предности у односу на Нишлије, а због бољег пласмана пре почетка плеј-офа, и у случају да Раднички неутралишу заостатак, шампион Србије би остао на челу табеле. Из тог разлога, Звезда би са две победе у наредна четири кола и теоретски одбранила титулу.

Први корак чета Владана Милојевића може да направи у среду од 16 часова на гостовању Војводини. Уколико се из Новог Сада врати са целим пленом, Звезда ће већ у 35. колу, против Младости имати прву прилику да одбрани круну. После сусрета са екипом из Лучана следи гостовање Пролетеру и шлаг на торту у Љутице Богдана, против Напретка за крај првенства.

Са истим циљем у завршницу сезоне улазе и Звездини омладинци, кадети и пионири.

Јуниори које са клупе предводи Никола Пуача покушаће да у наредних шест кола надокнаде пет бодова заостатка у односу на Бродарац, тренутног лидера Омладинске лиге Србије.

Први корак најстарији представници радионице иза југа Маракане направиће у Панчеву, против Динама, 1. маја.

Потом ће угостити ОФК Београд, па гостовати Војводини, а до краја маја ће одмерити снаге и са БАСК-ом и Јединством. Последњи дуел, почетком јуна, и тачку на првенство, представљаће утакмица у Љутице Богдана против Интернационала.

Нешто ближи одбрани трона су кадети који последњих шест степеника дочекују као првопласирани, уз два бода висе од вечитог ривала. Ученици Славољуба Ђорђевића ће први корак наравити против Телеоптика, 1. маја, а као и омладинци, наставиће трку утакмицама са ОФК Београдом и Војводином после којих следи долазак Аполона 4 у престоницу.

Последње гостовање у овој сезони представљаће пут у Краљево, у госте Кикеру, а таленти рођени 2002. године ће завесу спустити на свом терену против Земуна.

Пионири такође тренутно заузимају прву позицију, а од завршног турнира их дели пет утакмица. Прва је заказана за наредну недељу против Интернационала, а потом следи гостовање Партизана које би могло да одлучи питање шмпиона Пионирске лиге Београд. После дербија, изабраници Михајла Трајковића ће гостовати Земиуну, а крај месеца ће обележити дуели са БСК Борчом и Радом.

Кад се све сабере, крај јуна донеће четити узбудљиве завршнице шампионских трка, а актуелне позиције црвено-белих најављују низ славља.

ПЛЕЈ-ОФ СУПЕРЛИГЕ
34. коло: Војводина – Црвена звезда
35. коло: Црвена звезда – Младост
36. коло: Пролетер – Црвена звезда
37. коло: Црвена звезда – Напредак

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ
25. коло: Динамо 1945 – Црвена звезда
26. коло: Црвена звезда – ОФК Београд
27. коло: Војводина – Црвена звезда
28. коло: Црвена звезда – БАСК
29. коло: Јединство Уб – Црвена звезда
30. коло: Црвена звезда – Интернационал

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ
25. коло: Телеоптик – Црвена звезда
26. коло: Црвена звезда – ОФК Београд
27. коло: Војводина – Црвена звезда
28. коло: Црвена звезда – Аполон 4
29. коло: Кикер – Црвена звезда
30. коло: Црвена звезда – Земун

ПИОНИРСКА ЛИГА СРБИЈЕ
18. коло: Интернационал -Црвена звезда
19. коло: Црвена звезда – Партизан
20. коло: Земун – Црвена звезда
21. коло: Црвена звезда – БСК Борча
22. коло: Рад – Црвена звезда

Претходни текстБабићев потпис на Звездин бедем
Следећи текстЛака победа Црвене звезде мтс на старту СЛ