Вукановић: Првенац у дербију, не може боље

93

Прави потез направио је шеф стручног штаба Владан Милојевић увођењем Алексе Вукановића у 70. минуту 160. вечитог дербија, а зимско појачање из Напретка у потпуности је оправдало улогу џокера.

Освежио је снажни нападач црвено-беле редове против највећег ривала и мало му је било потребно да затресе мрежу. И није то био обичан гол 10 минута касније откако је крочио на терен, већ је Вукановић постигао првенац у Звездином дресу и то баш на дебију у вечитом дербију.

Сасвим довољно да дуел са Партизаном и тријумф од 2:1 у трећем колу плеј-офа Суперлиге заувек памти.

Велика ми је част што сам дао гол за победу. Освојили смо велика три бода и надам се да ћемо освојити титулу. Посао ми је да дајем голове, испоставило се да сам то овај пут урадио на прави начин. Победили смо са 2:1 и то је најважније. Први гол у Црвеној звезди, остаће ми у посебном сећању јер је био у дербију, а увек ћу памтити и онај петом на стадиону Партизана. Погодак посвећујем свим навијачима Црвене звезде – рекао је Вукановић.

Објаснио је и како је тачно затресао мрежу вечитог ривала на Маракани.

Нападачи увек иду на ту прву лопту, то је обавеза, а ако је не дохвати, онда стиже крилни нападач. Овај пут сам ја успео да је дохватим и реаговао сам како треба. Свака част и Иванићу и хвала му на асистенцији.

Снажном 26-годишњаку из Гајдобре ово је био већ пети погодак против црно-белих на укупно девет последњих утакмица, рачунајући и борбе које је водио у дресу Напретка. Између осталог, био је стрелац за реми 2:2 у Београду, као и у тријумфу од 2:1 у Крушевцу.

Да ли је у питању навика или професионализам, али свакако је леп осећај. Надам се да ћу сваком клубу увек дати гол, а посебно Партизану, јер је велики ривалитет у питању. Првенац, и још за победу, стварно нема лепшег осећаја – закључио је Вукановић.

Претходни текстНа ширем списку репрезентације и три одбојкашице Звезде
Следећи текстДођите да поздравите шампионе на старту СЛ!